Trifeļu zvaigznītes
Sastāvdaļas:
Aveņu mērce:
300 g aveņu
2 ēd.k. portvīna( var aizstāt ar augļu sulu)
1 tējk. citronu sulas
2 ēd.k. cukura
Zvaigznītes:
100 g rūgtās šokolādes
100 g piena šokolādes
100 g trekna putukrējuma
1 ēd.k. sviesta
Pagatavošana:
Avenes pārlasiet un kopā ar portvīnu vai augļu sulu, citronu sulu un cukuru uzvāriet. Nogaršojiet, izberziet caur sietu un atdzesējiet.
Lai pagatavotu trifeļu masu, šokolādes sakapājiet iespējams sīki un ielieciet metāla bļodā. Putukrējumu un sviestu sasildiet un pievienojiet šokolādei. Visu lieciet siltā ūdens peldē un sakuliet gaisīgā krēmā, pēc tam atdzesējiet. Šokolādes masu vēlreiz sakuliet, pēc tam apmēram 1 cm biezā kārtā uzsmērējiet uz plastmasas vai marmora plāksnes vai virtuves dēlīša. Uz 6 stundām ielieciet ledusskapī.
Aveņu mērci kā saldā ēdienā pamatni sadaliet deserta šķīvjos. No sagatavotas šokolādes masas ar formiņām izspiediet zvaigznītes, pēc tam tās ar lāpstiņu uzmanīgi paceliet un ielieciet mērcē. Var lielākas mazākas kā sirds vēlās...
P.S. Trifeļu masa nelips pie formiņām , ja pirms izspiešanas formiņu iegremdēsiet kakao pulverī....
Sastāvdaļas:
Aveņu mērce:
300 g aveņu
2 ēd.k. portvīna( var aizstāt ar augļu sulu)
1 tējk. citronu sulas
2 ēd.k. cukura
Zvaigznītes:
100 g rūgtās šokolādes
100 g piena šokolādes
100 g trekna putukrējuma
1 ēd.k. sviesta
Pagatavošana:
Avenes pārlasiet un kopā ar portvīnu vai augļu sulu, citronu sulu un cukuru uzvāriet. Nogaršojiet, izberziet caur sietu un atdzesējiet.
Lai pagatavotu trifeļu masu, šokolādes sakapājiet iespējams sīki un ielieciet metāla bļodā. Putukrējumu un sviestu sasildiet un pievienojiet šokolādei. Visu lieciet siltā ūdens peldē un sakuliet gaisīgā krēmā, pēc tam atdzesējiet. Šokolādes masu vēlreiz sakuliet, pēc tam apmēram 1 cm biezā kārtā uzsmērējiet uz plastmasas vai marmora plāksnes vai virtuves dēlīša. Uz 6 stundām ielieciet ledusskapī.
Aveņu mērci kā saldā ēdienā pamatni sadaliet deserta šķīvjos. No sagatavotas šokolādes masas ar formiņām izspiediet zvaigznītes, pēc tam tās ar lāpstiņu uzmanīgi paceliet un ielieciet mērcē. Var lielākas mazākas kā sirds vēlās...
P.S. Trifeļu masa nelips pie formiņām , ja pirms izspiešanas formiņu iegremdēsiet kakao pulverī....
| ← iepriekšējā | 62. no 300 | nākamā → |
