Svētku kēkss..
Sastāvdaļas:
250 g sviesta
3 gl. miltu
pusgl. cukura
6 olas
200 g žāvētu aprikožu
300 g rozīņu
200 g kapātu lazdu riekstu
1 ēd.k. cepamā pulvera
1 tējk. maltā kanēļa
1 ēd.k. rīvētu citrona miziņu
Pagatavošana:
Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām. Pievieno pa vienam olu dzeltenumam. Masā iejauc miltus un cepamo pulveri.
Aprikozes un rozīnes nomazgā. Aprikozes sagriež sīkāk. Augļus iejauc mīklā.
Olas baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
mīklu lej ietaukotā keksa veidnē, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem un 180 grādos temperatūrā cepam keksu gatavu apmēram 40 minūtes..
Gatavību pārbaudam ar koka irbulīti.
Sastāvdaļas:
250 g sviesta
3 gl. miltu
pusgl. cukura
6 olas
200 g žāvētu aprikožu
300 g rozīņu
200 g kapātu lazdu riekstu
1 ēd.k. cepamā pulvera
1 tējk. maltā kanēļa
1 ēd.k. rīvētu citrona miziņu
Pagatavošana:
Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām. Pievieno pa vienam olu dzeltenumam. Masā iejauc miltus un cepamo pulveri.
Aprikozes un rozīnes nomazgā. Aprikozes sagriež sīkāk. Augļus iejauc mīklā.
Olas baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
mīklu lej ietaukotā keksa veidnē, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem un 180 grādos temperatūrā cepam keksu gatavu apmēram 40 minūtes..
Gatavību pārbaudam ar koka irbulīti.
| ← iepriekšējā | 46. no 300 | nākamā → |
