EO filma

Oficiālā lapa
Ieteikt
 125

Par OSCar eO un latviešu komandu Dakaras rallijreidā 2012

Par Dakaru 2012
Starts: 2012.gada 1.janvārī Mar Del Plata, Argentīnā
Finišs: 2012.gada 15.janvārī Limā, Peru.
Dakaras rallijreids šoreiz norisināsies Dienvidamerikā. Kopumā tas būs ap 9 000 km garš piedzīvojums lielākoties gar Klusā okeāna piekrasti un Andu kalniem, kas dalībniekiem ļaus piedzīvot Dienvidameriku no citas puses.
Sacensību maršruts:
gal_235136911_large

OSCar eO un tās veidotāji
Andris Dambis ar dēliem Kasparu un Kristapu ir uzņēmušies pašu spēkiem uzbūvēt elektriskās piedziņas auto - OSCar eO. Tā būs pirmā bezceļu elektriskā automašīna pasaulē un būs pirmā (un pagaidām arī vienīgā) Dakaras rallijreida alternatīvās piedziņas motoru klases ietvaros. Vēl nesen šajā klasē bija pieteikts arī elektriskās piedziņas bagijs, kas savu dalību ir atteicis. Tas nozīmē, ka finišs Dakaras sacensībās nodrošinās latviešu veidotajam eO un tā ekipāžai zelta medaļu, kas būs sava veida uzvaras gājiens ne tikai mūsu meistariem, bet arī "zaļajām" tehnoloģijām un pierādījums elektrisko automobīļu izturībai skarbā vidē.

Šis auto īpašs arī ar to, ka lielākā daļa komandu un braucamrīku pieder pasaules līmeņa lielajām kompānijām, turpretīm eO ir uz pašiniciatīvu balstīts pašu darbs ar atsevišķu sponsoru atbalstu. Vairākkārtējs Dakaras dalībnieks un talantīgais inženieris Andris Dambis, projekta realizācijā piesaistot arī savus dēlus, pirmo reizi plašākai publikai prezentēja OSCar eO ideju šī gada maijā. Līdz šim, pašu spēkiem un mācoties no savām kļūdām, viņi ir uzbūvējuši automobīli, kas presei tiks prezentēts šī gada 15.novembrī. Uzreiz pēc tam, eO tiks nosūtīts testiem un tehniskajām pārbaudēm. Savukārt, 16.decembrī tas tiks nogādāts ar lidmašīnu uz Dienvidameriku un dažas dienas vēlāk pievienosies arī ekipāža - pieredzējušais braucējs Māris Saukāns un pats Andris Dambis. Viņus pavadīs starptautiska komanda piecu dalībnieku sastāvā.

gal_232850419_large
Oscar eO mājaslapa: http://oscareo.lv 
Vairāk informācijas par Dakaras rallijreidu 2012: http://www.dakar.com/index_DAKus.html