Latvijas Sarkanā Krusta Dobeles komiteja

Oficiālā lapa
Ieteikt
 7

Par mums

Tā īsti sākuši darboties, pēc ilgāka pārtraukuma, mēs esam 2001.gada oktobrī jaunievēlētas priekšsēdētājas vadībā. Tā teikt – lēnām un pacietīgi, kā Fēnikss, no pelniem atdzimām.

Patiesībā Dobeles SK ir Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) vienaudzis, jo nodibinājās jau 1919.gadā un tad līdz pat otrajam pasaules karam bija raženākie un spēcīgākie Dobeles SK ziedu laiki Dr.Francmaņa vadībā. Tad šai starplaikā dažādo laikmetu griežos ir gājis visādi – brīžam ne šā, ne tā. Mainījušies vadītāji, mainījies darba stils. Kā jau visā mūsu valstī.

Bet nu jūtam, ka kļūstam jo dienas, jo stiprāki, stabilāki, gudrāki un varošāki! Uz ko tad balstās mūsu darbs – protams, uz brīvprātīgajiem, uz viņu pašaizliedzīgo darbu, sirdsdegsmi un entuziasmu. Droši vien tādēļ Dobeles SK brīvprātīgo klubiņu nodēvējām “ Sirdsbalss”, kura brīvprātīgo pasē kā moto ir šādi vārdi:

“Sarkans Krusts uz balta sniega -

Kvēlā žēlsirdības zīme.

Laipna sirds un dāsnas rokas

Kliedē bēdas, dziedē mokas.

Laimīga ir katra tauta,

Kuras sargeņģeļa rokā

Sarkans Krusts uz balta auta –

Svētais žēlsirdības karogs.”

Savu darbu sākām ar pāris brīvprātīgajiem aukstā Dobeles un apkārtnes slimnīcas garāžā, kur mūsu vienīgie sildītāji gatavojoties pirmajai akcijai un pasākumiem bija sirdsdegsme, kvēlā vēlēšanās palīdzēt tiem, kam šai dzīvē patreiz iet visgrūtāk un milzīgs darba spars. Lai arī par pilnību nevaram nemaz runāt, tomēr sekmīgi pa šo laiku esam noorganizējuši akcijas un pasākumus Dobeles novada iedzīvotājiem. Katru otrdienu un sestdienu notiek dežūras mūsu telpās – Dobelē, Ādama 2. Dobeles novadā cilvēki ir novērtējuši mūsu darbu un ir prieks, ka aizvien vairāk pieaug Sarkanā Krusta popularitāte Dobeles novadā. Liels paldies par to jāsaka mūsu laikrakstam “Zemgale”, kas aktīvi atspoguļo visas mūsu aktivitātes un seko līdzi visiem mūsu pasākumiem un jaunumiem. Paldies sakām arī “TV Spektrs”, kas mūs ik pa laikam parāda televīzijā. Esam gandarīti par mūsu nelielās Dobeles labajiem cilvēkiem, uzņēmējiem un visiem mūsu atbalstītājiem, bez kuru palīdzības, atbalsta un atsaucības mēs nemaz nespētu noorganizēt visus šos neaizmirstamos pasākumus un akcijas. Ļoti cenšamies iepriecināt ar pasākumiem mūsu novada Bezatlīdzības asins donorus, kā arī aizbildņu ģimenes, kā arī visa novada maznodrošinātās un daudzbērnu ģimenes atbalstam visās akcijās. Tāpat Tērvetes veco ļaužu pansionātā kā arī Īles psihoneiroloģiskajā pansionātā. Liels prieks, ka visas mūsu aktivitātes atbalsta jaunieši, ar vēlmi darboties, palīdzēt, būt noderīgiem un vajadzīgiem.

Strādājam ar apziņu, ka šis mūsu darbs nav velts, ka tas kādam ir ļoti nepieciešams, vajadzīgs un pat varbūt – vienīgā cerība uz sapratni un palīdzību.

Darbības jomas:

  • Pirmās palīdzības apmācība autovadītājiem, ieroču nēsātājiem, skolēniem, strādājošajiem u.c. interesentiem
  • Vecu, vientuļu cilvēku un cilvēku ar īpašām vajadzībām aprūpe mājās
  • Veselības istabu pakalpojumi
  • Bezatlīdzības asins donoru kustība
  • Humānās palīdzības sadale trūcīgajiem
  • Palīglīdzekļu noma cilvēkiem ar īpašām vajadzībām
  • Jaunatnes aktivitātes
  • Humāno vērtību popularizēšana
  • Pazudušo personu meklēšana
  • Pārtikas dalīšana mazturīgajiem un trūcīgajiem iedzīvotājiem