Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Maijs, 2013

Divas puses – monētu spēle 4

Pēc Latvijas Bankas iniciatīvas draugiem.lv tika radīta spēle “Averss&Reverss”, kuras mērķis bija iepazīstināt ar īpašo monētu bagāto klāstu un vēlreiz atgādināt, cik Latvijā ir daudzveidīgs monētu klāsts. 

Ideja

Tika izmantots spēles elements. “Man pašai bija ļoti liels pārsteigums un neviltots prieks par to, ka mums, latviešiem, ir tik daudz un dažādas skaistas monētas” stāsta projekta vadītāja Klinta Teilāne. Spēles pamatā bija tautā iecienīta spēle ar monētas pamešanu gaisā, kad pirms metiena spēles dalībnieks var izvēlēties aversu vai reversu jeb ciparu vai monētu un laimesta gadījumā arī drauga, kas uzaicināts uz spēli, monēta nonāk spēlētāja maciņā. Šādi vajadzēja savākt pilnu spēles komplektu, iegūstot iespēju cīnīties par balvām.

Spēles pamatā bija tautā iecienīta spēle ar monētas pamešanu gaisā

Process

Latvijas Banka jau astoto gadu noskaidro monētu mākslas cienītāju viedokli par gada monētu un jau piekto gadu šajā procesā sadarbojas ar draugiem.lv, katru gadu meklējot interesantu veidu, kā mudināt cilvēkus balsot par gada monētu. Katru gadu balsotāju skaits bija ievērojams, bet, lai mudinātu arī tos, kas citus gadus nepiedalījās, šogad tika izveidota izglītojoša spēle, kurā bija pievienots arī apraksts par monētu, kā tā radusies, kas autors u.tml..

Spēles mērķis bija iepazīstināt ar īpašo monētu bagāto klāstu

Rezultāts

Nepilna mēneša laikā spēli izspēlēja 141 454 reizes. Priecājamies, ka katrs trešais lietotājs, kas nokļuva spēles lapā, tajā arī piedalījās. “Šis gads bija īpašs - atzīmējot nacionālās valūtas atjaunošanas 20. gadadienu, Latvijas Bankas telpās tika organizēta izstāde "Ls20. Nacionālās valūtas mākslas gadi", kurā stāstījām par mūsu skaisto naudu un māksliniekiem, kas to radījuši, kā arī mudinājām cilvēkus balsot ne tikai par gada monētu, bet arī noteikt visas 20gades iecienītāko monētu” stāsta Latvijas Bankas interneta portāla redaktore Māra Viļuma. “Mums liekas, ka spēle bija gana interesanta, kā arī mudināja cilvēkus uzzināt vairāk par mūsu monētām,” piebilst bankas pārstāve, "it īpaši tāpēc, ka arī pēc eiro ieviešanas turpināsim tās izdot, stāstot pārējiem par mums nozīmīgām tēmām – vēsturi, kultūru un latviskajām vērtībām".

Spēles laikā Latvijas Bankas telpās tika organizēta izstāde "Ls20. Nacionālās valūtas mākslas gadi"

20 cilvēkiem patīk

Vairāk