Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Marts, 2016

Jautā? Mēs atbildam! 7

Portālā darbojas Palīdzības sadaļa, kur katrs var pieteikt kādu savu ķibeli, ziņot par kļūdu portālā vai kādām nekārtībām. Reizēm saņemam vienus un tos pašus jautājumus no vairākiem lietotājiem, kas liek domāt, ka atbilde uz tiem varētu būt interesanta lielākai lietotāju grupai. 
Tāpat, izmantojot šo sadaļu Oranžērijā, katram ir iespēja pajautāt ko tādu, kas nav gluži tehniskas dabas jautājums, kļūdas pieteikums, bet vienkārša cilvēciska ziņkārība par to, kas notiek portālā, kas notiek Draugiem.lv grupā. Nevaram apsolīt, ka ikviens iesūtītais jautājums tiks atbildēts publiski, bet bez atbildes nepaliks gan neviens. 

Es pasūtīju profila statistiku, bet profila apmeklētājus neredzu. Pēc tam man administrācija skaidro , ka esmu pasūtījis citu pakalpojumu. Vai tad ir vēl kāda statistika?

  • Atbild draugiem.lv administratore Ilze Šafranska: Mēs ik pa laikam saņemam jautājumu par to, kāpēc pēc pasūtīšanas neaktivizējas pakalpojums Profila statistika. Visbiežākais iemesls, kāpēc tā notiek, ir nosūtīts nepareizs kods. Lietotājs saņem atbildes īsziņu, ka statistika ir papildināta, bet nepamana, ka runa ir par galeriju statistiku. Jā, tie ir divi dažādi pakalpojumi – profila statistika, kas ļauj redzēt tos, kas skatījušies profilu, un galeriju statistika, kas parāda jau tos, kas vēruši vaļā konkrētus albumus galeriju sadaļā. Pasūtot profila statistiku, pakalpojuma kods sākas ar burtiem DRA, bet galeriju statistika – TAD. Kods nosaka to, kādu pakalpojumu un kurš profils saņem, tāpēc, to nosūtot, ir jābūt vērīgiem un jāpārliecinās par tā pareizību. Ja vienu vai otru statistiku pasūti regulāri, lai mazinātu iespēju kļūdīties, pieslēdz automātisko maksājumu. Pēc pakalpojuma pasūtīšanas rūpīgi izlasi atbildē saņemto īsziņu, kurā būs norādīts, kādu pakalpojumu un kuram profilam esi pasūtījis. Ja gadījies kļūdīties, tad sazinies ar administrāciju – lapas pašā apakšā ir atrodama Palīdzības sadaļa. 

Mūzikas sadaļā ik pa laikam redzu izceltas grupas Prožektoru gaismā. Man arī ir savs mūzikas profils, kā varu to ielikt šajā sadaļā?

  • Atbild draugiem.lv projektu vadītājs Jānis Bošs: Mūzikas profilu īpašnieki paši grupu ielikt Prožektoru gaismā nevar, to dara portāla administrators. Taču, ja Tev ir savs mūzikas profils un Tu vēlies to izcelt, tad lapas lejasdaļā atrodi sadaļu Palīdzība un uzraksti administrācijai. Vēstuli var sūtīt arī uz e-pastu draugiem@draugiem.lv. Administrators, saņemot vēstuli, izvērtēs profila saturu un pieņems lēmumu, vai to var izcelt Prožektoru gaismā. Jā, šis lēmums ir nedaudz subjektīvs, taču pārāk augstas prasības netiek izvirzītas, lai grupu varētu izcelt un parādīt citiem lietotājiem – korekts profils, aktīvs un gana kvalitatīvs audio ieraksts. 

25 cilvēkiem patīk

Vairāk