Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Novembris, 2015

Dāvini ar prieku 7

Lielai daļai draugiem.lv lietotāju mazo dāvanu bildīšu sūtīšana ir kļuvusi par ikdienišķu rituālu. Lai sūtītājam un saņēmējam vairāk prieka, mēs veicām dāvanu sadaļas kosmētisko remontu.

Draugiem.lv dāvanas radās pikojoties. Iespējams, tas izklausās mazliet jocīgi, bet tieši tā arī notika. Portāla radošais direktors Guntars Meluškāns atceras, kā radās šis pakalpojums: ”Dāvanu sadaļas pirmsākumi bija ideja par pikošanos portālā. Bija ziema bez sniega. Neatceros, kurš tieši mēnesis tas bija, bet atceros sajūtu, ka ziema kalendārā saimnieko jau labu laiku, bet nesnieg – laiks ir tumšs, drūms un pat nomācošs. Cilvēki allaž spriež par laika apstākļiem un tajā ziemā aktuālākā tēma bija – kad beidzot uzsnigs. 

Tad mēs iedomājāmies, ka jāsarīko pikošanās portālā. Netrūka kolēģu, kas šo ideju atzina par pavisam jocīgu, pat nejēdzīgu, tomēr nolēmām pamēģināt. Tajās dienās portāls izskatījās pēc sniega kupenas – cilvēki ar milzīgu aizrautību meta viens otram virtuālās sniega pikas. Vēlāk līdzīgas „pikošanās”  akcijas veidojām uz svētkiem, tikai piku vietā bija Līgo pušķi vai  pūpoli...  Tā tas maz pamazām pārvērtās par dāvanu sadaļu, kurā šobrīd ir vairāk kā trīs tūkstoši dažādu dāvaniņu, bet mēnesī tiek izsūtīts ap 2 miljoniem dāvanu.”

Skaistāk un saprotamāk

Dāvanu sadaļas pārbūves mērķis bija sakārtot milzīgo datubāzi, lai tajā varētu vieglāk orientēties un atrast vēlamo, izcelt iespējas, kas līdz šim bija maz pamanītas, kā arī izveidot sadaļu vizuāli pievilcīgāku. Procesā mēs iesaistījām gandrīz 10 tūkstošus portāla lietotāju, kas ar saviem ieteikumiem un padomiem mums palīdzēja izveidot tieši tādu sadaļu, kādu to vēlas redzēt draugiem.lv lietotājs.

Uzlabojumi, ko veicām:

  • Ērts meklētājs – iespēja atrast dāvanas pēc apraksta un nosaukuma;
  • Dāvanu kategorijas – arī ērtākai meklēšanai;
  • Iespēja pievienot bildi no galerijas vai datora:
  • YouTube galerija video sveicieniem;
  • Iespēja iesaiņot dāvanu;
  • Dāvanas atvēršanas vizualizācija;
  • Dienas dāvana – pieskaņota dienas svētkiem vai vienkārši tāpat.

35 cilvēkiem patīk

Vairāk