Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Augusts, 2015

Pašmāju grupa „Flame and the Rolltones“ amerikāņu stilā 2

Grupas koncerts Draugiem.lv Mūzikas festivālā ieturēts «american roots» stilistikā. Žanrs ietver elementus no dažādiem amerikāņu tautas mūzikas stiliem, veidojot atšķirīgu, amerikāņu muzikālajās tradīcijās balstītu skanējumu, kas nav piesaistīts viena žanra robežām.

Reģionālās ASV tautas mūzikas saknes meklējamas vēsturē, kad Eiropas un Rietumāfrikas iedzīvotāji ieceļoja Ziemeļamerikā. Tādējādi Amerikas tradicionālās mūzikas pasauli būtiski ietekmējusi Eiropas tautas mūzika, it īpaši tie mūzikas stili, kurus pār Atlantijas okeānu veduši skotu, īru, angļu, vācu, poļu un franču imigranti. «American Roots» ir vairāku mūzikas žanru pamatā - to var saklausīt gan blūzā, džezā, «r&b», modernajā kantri mūzikā un pat rokā.

Draugiem.lv mūzikas festival “Flames and the Rolltones” koncerta noskaņa ir dzīvespriecīga un pozitīva, tāpat kā tās izpildītāji - grupas vokālists Atis Zviedris, ģitārists Jānis Lācis, basģitārists Valters Sprūdžs un bundzinieks Uģis Eihvalds.

“Šķiet, ka dziesmas tapušas ar vieglumu un eleganci, tāpēc arī klausītājiem rada labu garastāvokli.” – tā par grupu raksta mūzikas žurnālists Sandris Vanzovičs.

Noskaties interviju ar grupu un viņu koncertu no Draugiem.lv biroja jumta terases.

39 cilvēkiem patīk

Vairāk