Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Janvāris, 2015

Ko apņemies Tu? 57

Jaunā gada sākums tradicionāli ir brīdis, kurā satiekas visas atliktās apņemšanās. Vairs nav kur atlikt, jāapņemas un jācer, ka izdodies tās pildīt. Oranžērijas aptaujā noskaidrojām, ko esam gatavi apņemties.

Aptaujā iekļāvām tradicionālās ar veselību un dzīvesveidu saistītās apņemšanās, gan arī mazāk tipiskas, kopumā gandrīz 40, kā arī iespēju ierakstīt pašiem savējo. Uzreiz jāatzīst, ka savu variantu izvēlējās vien 4% respondentu, turklāt gandrīz visi citiem vārdiem pateica ko līdzīgu tam, kas jau piedāvāts. Vienīgā patiešām interesantā apņemšanās bija – beigt vienreiz zagt. Tā kā aptauja anonīma, mēs nezinām, vai tas ir kāds velosipēdu vai rokassomiņu zaglis vai arī „lielāka zivs”. Katrā ziņā ir cerība, ka nākamgad būs par vienu zagli mazāk. Tas iepriecina.

Kuras no šīm varētu būt Tavas 2015. gada apņemšanās? (sieviešu atbildes)

Veselīgie ceļojumi

Aptaujas apskatu sadalīsim divās daļās – sievišķajās un vīrišķajās apņemšanās. Sāksim, protams, ar dāmām. Šo daļu īpaši uzmanīgi lasa vīrieši, jo bez jūsu atbalsta viņām neiztikt. Tam apliecinājums pirmā vieta apņemšanos topā – viņas vēlas aizbraukt ceļojumā. Kungi, tas ir vēstījums – tikai no jums atkarīgs, vai dāmas ceļos vienas. Tālāk sieviešu topā ar vienādu rezultātu seko divas ļoti līdzīgas apņemšanās – sakārtot veselību un nomest lieko svaru. Jāatzīst, ka arī citas populārākās sieviešu apņemšanās saistās ar privātās dzīves kvalitātes uzlabošanu – vairāk laika ģimenei un sev, veselīgs dzīvesveids, jaunas prasmes utt.. Zīmīgi, ka pirmspēdējā vietā ir vēlme atmest alkohola lietošanu. Acīmredzot, dāmas vai nu nedzer, vai arī par to nesatraucas. Pašā astītē ļoti specifiska apņemšanās – adoptēt bērnu. Iekļāvām to sarakstā, lai saprastu vai jaunais gads sola cerību Latvijas bāreņiem. To vēlētos izdarīt 0,85% aptaujāto sieviešu, bet, ja aplūkojam vecuma grupu 25-45 gadi, tad sanāk pat veseli 2%. Lai jums izdodas izpildīt šo apņemšanos, tad Latvijā būtu daudz vairāk laimīgu bērnu, un kas gan var būt vēl svarīgāk...

Kuras no šīm varētu būt Tavas 2015. gada apņemšanās? (vīriešu atbildes)

Vīrieši dzīvos labāk

Uzlabot dzīves apstākļus ir galvenā Latvijas vīriešu apņemšanās nākamajam gadam. Tā ir lieliska ziņa, jo tieši no vīriešiem lielā mērā atkarīga gan Latvijas ģimeņu, gan arī visas valsts labklājība. Apsveicama ir arī stiprā dzimuma apņemšanās sportot, rūpēties par veselību un veidot naudas uzkrājumus. Svarīga informācija dāmām! Gandrīz trešdaļa kungu vēlas izveidot jaunas attiecības, tātad uzmanieties tās, kurām vīrs jau pie sāniem, un esiet modras visas, kas vēl gaida savu kavalieri. Tiesa gan, vien nepilni 10% vīriešu apņemas nostiprināt jaunās attiecības ar laulības saitēm, bet kas zina – iespējams, tieši jums izdosies sastapt kādu no šiem desmit. Apsveicami, ka 20% kungu vēlas atmest smēķēšanu, bet gandrīz 6% pateikt nē arī alkoholam.

Kopumā jāatzīst, ka apņemties esam gatavi, atliek vien savas apņemšanās pildīt un būs mums skaists, veselīgs un bagāts jaunais gads. To arī visiem novēlam!

97 cilvēkiem patīk

Vairāk