Benedikta olas ar virziņkāpostiem
Šī vienkāršā, garšīgā recepte būs lieliska nesteidzīgām brīvdienu brokastīm.
Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote etiķa
2 olas
1 bieza šķēle maizes
Olīveļļa vai sviests istabas temperatūrā
1 liela vai 2 mazas ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
1 šaišķis virziņkāposta, kurš attīrīts no kātiņiem un smalki sagriezts
Sāls
½ tējkarote līdz ¾ tējkarotes šerija etiķa
Pagatavošana:
Lai pagatavotu Benedikta olas – vārošā ūdenī, kuram pievienota ēdamkarote etiķa, ieslidina pirms tam bļodiņā iesistu olu (un tā attiecīgi rīkojas ar nepieciešamo olu skaitu) un vāri tās līdz baltums sacietējis, bet dzeltenums vēl šķidrs. Kad olas gatavas, izņem tās ar ēdamkaroti un novieto uz papīra dvieļa, lai liekais šķidrums nosusinātos.
Apzied maizes šķēli ar olīveļļu un liec to tosterī grauzdēties, vai arī apgrauzdē to un pēc tam uzzied sviestu. Katliņā ielej aptuveni 1 tējkaroti olīveļļas un sagrieztos ķiplokus un apcep tos līdz tie kļuvuši zeltaini brūni (aptuveni 1-2 minūtes). Pievieno virziņkāpostus un sautē aptuveni 2-3 minūtes. Tad uz šķīvja izkārto virziņkāpostus, pa virsu tiem Benedikta olas. Pasniedz ar maizes grauzdiņu.
Šī vienkāršā, garšīgā recepte būs lieliska nesteidzīgām brīvdienu brokastīm.
Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote etiķa
2 olas
1 bieza šķēle maizes
Olīveļļa vai sviests istabas temperatūrā
1 liela vai 2 mazas ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
1 šaišķis virziņkāposta, kurš attīrīts no kātiņiem un smalki sagriezts
Sāls
½ tējkarote līdz ¾ tējkarotes šerija etiķa
Pagatavošana:
Lai pagatavotu Benedikta olas – vārošā ūdenī, kuram pievienota ēdamkarote etiķa, ieslidina pirms tam bļodiņā iesistu olu (un tā attiecīgi rīkojas ar nepieciešamo olu skaitu) un vāri tās līdz baltums sacietējis, bet dzeltenums vēl šķidrs. Kad olas gatavas, izņem tās ar ēdamkaroti un novieto uz papīra dvieļa, lai liekais šķidrums nosusinātos.
Apzied maizes šķēli ar olīveļļu un liec to tosterī grauzdēties, vai arī apgrauzdē to un pēc tam uzzied sviestu. Katliņā ielej aptuveni 1 tējkaroti olīveļļas un sagrieztos ķiplokus un apcep tos līdz tie kļuvuši zeltaini brūni (aptuveni 1-2 minūtes). Pievieno virziņkāpostus un sautē aptuveni 2-3 minūtes. Tad uz šķīvja izkārto virziņkāpostus, pa virsu tiem Benedikta olas. Pasniedz ar maizes grauzdiņu.
| ← iepriekšējā | 56. no 100 | nākamā → |
