Briseles kāpostu, citrusa salāti
Šie salāti lieliski iederēsies gan ikdienā, gan svētkos. Tāpat salāti ir perfekts kandidāts, lai tos kā pusdienas ņemtu līdzi uz skolu vai darbu, jo atšķirībā no gaišajiem un vārīgajiem zaļumiem, virziņkāposti un Briseles kāposti nesabojāsies diennakti, vai pat divas, kopš tie sajaukti ar citām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote pilngraudu sinepes
2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa
1/2 tējkarotes sāls
Pusotra ēdamkarote kļavu sīrupa
2 ēdamkarotes olīveļļas
3 glāzes sasmalcinātu Briseles kāpostu
6 lapas sasmalcinātu, no kātiem attīrītu virziņkāpostu
1/3 tases sojas mērcē glazētu ķirbju sēklu
¼ tase žāvētu ķiršu un/vai dzērveņu
8-10 kumkvati, vai iespējams izmantot arī citus citrusaugļus, piemēram 1 citronu vai apelsīnu ,vai greipfrūtu. Citrusaugļi jāattīra no sēklām un smalki jāsagriež.
Pagatavošana:
Lielā traukā sajauc kopā – sinepes, etiķi, sāli, kļavu sīrupu un eļļu. Tad pievieno Briseles kāpostus, virziņkāpostus, ķirbju sēklas, žāvētās ogas un citrusaugļus, apmaisi, lai viss vienmērīgi sajauktos. Pēc vajadzības var pievienot sāli.
Šie salāti lieliski iederēsies gan ikdienā, gan svētkos. Tāpat salāti ir perfekts kandidāts, lai tos kā pusdienas ņemtu līdzi uz skolu vai darbu, jo atšķirībā no gaišajiem un vārīgajiem zaļumiem, virziņkāposti un Briseles kāposti nesabojāsies diennakti, vai pat divas, kopš tie sajaukti ar citām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote pilngraudu sinepes
2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa
1/2 tējkarotes sāls
Pusotra ēdamkarote kļavu sīrupa
2 ēdamkarotes olīveļļas
3 glāzes sasmalcinātu Briseles kāpostu
6 lapas sasmalcinātu, no kātiem attīrītu virziņkāpostu
1/3 tases sojas mērcē glazētu ķirbju sēklu
¼ tase žāvētu ķiršu un/vai dzērveņu
8-10 kumkvati, vai iespējams izmantot arī citus citrusaugļus, piemēram 1 citronu vai apelsīnu ,vai greipfrūtu. Citrusaugļi jāattīra no sēklām un smalki jāsagriež.
Pagatavošana:
Lielā traukā sajauc kopā – sinepes, etiķi, sāli, kļavu sīrupu un eļļu. Tad pievieno Briseles kāpostus, virziņkāpostus, ķirbju sēklas, žāvētās ogas un citrusaugļus, apmaisi, lai viss vienmērīgi sajauktos. Pēc vajadzības var pievienot sāli.
| ← iepriekšējā | 54. no 100 | nākamā → |
