Baltā pirts

Oficiālā lapa
Ieteikt
 7

Pieejamie pakalpojumi "Baltajā pirtī"

Pirtnieka pakalpojumi. Īsta lauku pirtiņa nav iedomājama bez pirtnieka – burvja, kurš vislabāk zinās, kādas zālītes un aromāti nepieciešami, lai kārtīgi nopērtu cilvēku, izdzītu visas kaites un pēc pirts peramais justos kā no jauna piedzimis! Arī mēs varam lepoties ar pašiem savu pirtnieku – Verneru Pilsumu, kura pieredze un zināšanas nu jau 16 gado priecē ne vienu vien pirts mīļotāju.

Lūdzām Verneru padalīties, kādas tad ir pirtnieka slepenās receptes ar kuru palīdzību viņš panāk šo savdabīgo (un galvenais – īsā laikposmā realizējamo) ķermeņa atjaunošanos. Pirtnieks norāda, ka iepazīstoties ar jaunu peramo viņš vienmēr noskaidro, vai cilvēkam nav kādas veselības problēmas – sākot no sirds un asinsvadu saslimšanām un beidzot ar seniem lūzumiem, saišu satiepumiem u.tml. kreņķiem. Bez latviskajiem akupunktūras rituāliem Verners nereti savus peramos ar dažādu birstīšu palīdzību ierīvē ar sāli un dažādiem ķermeņa skrubīšiem no dabiskiem materiāliem, kas veicina poru atvēršanos un ādas attīrīšanos, savukārt dāmām, kas pirti iecerējušas kā daļu no savas skaistumkopšanas kūres, Verners neliegs arī padomu, kādu dabas kosmētikas līdzekli kurai skaistuma akcentēšanai izmantot. Mūsu pirtnieku var atrast gan pirtī, gan arī iepriekš piesakot pēršanos pa tel.nr. 29421909

Klasiskā vispārējā ķermeņa masāža - uzlabo ādas apasiņošanu, āda kļūst mīkstāka, elastīgāka, tvirtāka. Masāžas iedarbības laikā tiek aktivizēta venozā attece un limfodrenāža, kas veicina toksīnu izvadīšanu no organisma. Patīkama procedūra ķermenim, kas palīdz atbrīvoties no celulīta un vienlaicīgi koriģē ķermeņa svaru un apjomu, pastiprina organisma aizsargspējas. 


Masāža ar medu balstās uz refleksu terapijas dažādošanu, kas lieliski apvieno bišu medus un masāžas ārstniecisko iedarbību. Medus, organismam pievadot bioloģiski aktīvās vielas, absorbē toksīnus un veicina to ātrāku izvadīšanu no organisma, uzlabojot organisma stāvokli kopumā. Medus masāžas laikā iekšējie orgāni un audi tiek apgādāti ar barības vielām, uzlabojoties asinsritei dziļākos ādas slāņos. Masāža īpaši ieteicama locītavu slimību, vielmaiņas un imunitātes traucējumu gadījumā. To var veikt gan uz atsevišķām ķermeņa daļām, gan visam ķermenim. Iedarbības efektivitāte tiek nodrošināta ar pakāpenisku pāreju no virspusējiem masāžas paņēmieniem un dziļākas iedarbības masāžu. Pielāgojot atbilstošu masāžas tehniku, medu pārsvarā pielieto, lai tonizētu saistaudus un ādu, uzlabotu asinscirkulāciju, veicinātu limfodrenāžu un atbrīvotos no celulīta, īpaši apstrādājot ķermeņa problēmzonas. Medus masāžai, kas ne vienmēr izraisa mieru un patīkamas sajūtas, jo vērsta uz konkrēta rezultāta sasniegšanu, procedūras noslēgumā seko miesu un garu harmonizējoša masāža, izmantojot eļļu. Kompleksa medus terapija kalpos par lielisku relaksējošu un atjaunojošu procedūru, kas sniegs arī savu artavu ādai - tā tiks attīrīta, kļūs zīdaini maiga un izlīdzināsies zemādas sabiezējumi.


Ķermeņa ietīšanās procedūras notievēšanas veicināšanai. Masāžas + pirtošanas procedūras var iedalīt 2 kategorijās: tiem, kuri grib attīrīt ādu un tiem, kuri vēlas iegūt izteiktāku ķermeņa siluetu. Pirmajiem iesakām procedūru ar „Karin Herzog” kosmētiku (serumu), kas garantēs elastīgu ādu, atjaunos un attīrīs ādu no ikdienā uzņemtajiem kaitīgajiem apkārtējās vides radikāļiem. Ierodoties pirtiņā, no sākumā ietiecams mazliet pasildīties turku pirtī, lai siltums atvērtu ādas poras un tā kļūtu uzņēmīgāka pret kosmētiskajiem līdzekļiem. Pēc izsildīšanās masiere uz visa ķermena uzklās jau minēto serumu, pēc tam tas tiks noskalots, tad atkal jādodas pirtiņā pasildīties un pēc apmēram 40 minūtēm tiks uzklāta jogurta maska, kas veicina liftinga efektu. Ja kādam ir vēlme pēc smaržīgām procedūrām, masieres pūra lādē atradīsies arī „Gerards” mandeļu ķermeņa skrubis, ko var šīs pašas procedūras ietvaros lietot seruma vietā. Jāpiemin, ka mandeļu bagātīgā eļļa pastiprinās mitrinošo efektu ādai, jo īpaši noderīgi ziemas aukstajos mēnešos.

Dāmām, kuras vēlas uzlabot ķermeņa aprises, iesakām procedūru ar „Contour Mineral” kosmētikas līniju, kuras ietvaros ķermenis tiks noskrubēts un ar šo skrubīti droši var doties pirtiņā un pēc izsildīšanās ķermenis tiks ieziests ar speciālu eļļu liftinga efektam. Ja šādu procedūru veic reizi nedēļā apmēram desmit piegājienos, uz pavasara pusi vajadzētu būt sasniegtām lieliskām ķermeņa aprisēm (protams, apvienojumā ar pareizu un sabalansētu uzturu un regulāru sportošanu).

Taizemes pēdu masāža ir ļoti viegla un estētiska kāju pēdu masāža, kas iekļauj secīgas iedarbības uz dažādām refleksogena zonām. Refleksoloģija ir labs līdzeklis spriedzes mazināšanai un pašsajūtas uzlabošanai. Pēdās atrodas daudz refleksogēno punktu, kas ir saistīti ar noteiktiem orgāniem, dziedzeriem un audiem. Ietekmējot šos punktus, var panākt organisma funkciju uzlabošanos. Šādi tiek stimulētas organisma dabiskās aizsargspējas un organisms slimību uzveic pats. Masāža tiek veikta ar roku pirkstiem un koka nūjiņu, pielietojot speciālus krēmus un eļļas. Ieteicama jebkura vecuma cilvēkiem.

Rezultāti, ko sniedz Taizemes pēdu masāža:
- Uzlabo limfu un asins cirkulāciju. Vēlama procedūra “smagu” kāju, tūskas vai varikozes gadījumā.
- Uzlabo zarna trakta darbību.
- Novērš bezmiegu. 
- Pret kaulu deformāciju (plakanā pēda, kauliņu deformācija). 
- Procedūra pielīdzināma meditācijai, jo tā iedarbojas kā galvas smadzeņu attīrīšana.

Sistemātiski seansi (rekomendējam divus seansus nedēļā) palīdzēs atjaunot dvēseles un ķermeņa harmoniju.

Bambusu masāžas laikā izmanto aromāteļļas un dažādas karaliskā bambusa nūjiņas, to lielumu un diametru pielāgojot atbilstošām ķermeņa vietām. Tiek masēta gan ķermeņa priekšpuse, gan mugurpuse, iekļaujot pēdas, plaukstas un pirkstus. Bambuss tiek virpināts pa ķermeni, kustībām vienubrīd kļūstot spēcīgākām, citu brīdi atmaigstot. Tiek masēta ādas virskārtu, bet - ne kairināta. Masāžas galvenais mērķis ir novērst gan fizisku, gan garīgu sasprindzinājumu, atjaunot dzīves enerģijas plūsmu. Tā kā bambuss ir augs, kas simbolizē izcilu spēku un tam piemīt minerālvielām bagātinošas, atjaunojošas un nomierinošas īpašības, masāžas laikā tiek atgūti spēki. 
 
Bioenerģētiskā masāža ir garīgs un fizisks rituāls, to pielieto ķermeņa sakārtošanai, attīrīšanai un gara dziedināšanai. Enerģētiskajā masāžā apvienotas divas japāņu dziedniecības metodes, kas savstarpēji viena otru papildina – Jumeiho un Reiki. Jumeiho ir īpašs japāņu masāžas veids veselībai un labsajūtai, kas:

- koriģē nepareizu mugurkaula izliekumu, novērš ķermeņa smaguma centra nobīdi un atjauno zaudēto simetriju;
- novērš skriemeļu nepareizu spiedienu uz muguras smadzeņu nerviem un atjauno normālu nervu impulsu virzību uz iekšējiem orgāniem;
- stimulē asinsriti un limfas cirkulāciju, atbrīvo muskulatūru un locītavas no sasprindzinājuma.

Reiki, savukārt, ir dabiska dziedniecības metode, kas:
- atjauno enerģijas plūsmu ķermenī;
- izlīdzina auru;
- sabalansē enerģiju septiņās galvenajās čakrās.

Rezumējot var teikt, ka enerģētiskā masāža tiek atzīta kā teicama metode veselības profilaksei. Šī masāža atbrīvo no stresa, dod enerģiju, uzlabo vielmaiņu un paaugstina organisma dabīgo imunitāti. "Baltajā pirtī" masāžu veic sertificēta masiere Eva Hofmane, kas ir LR Holistiskās medicīnas un Naturopātijas asociācijas Bioenerģētiskā Jumeiho masāžas meistare.

Reiki terapija ir sena ārstniecības metode, kas saistās ar roku uzlikšanu uz cilvēka ķermeņa. Reiki atjauno organisma spēkus, stiprina imūnsistēmu, nervu sistēmu, uzlabo vielmaiņu, attīra organismu no sārņiem, toksīniem, sakārto cilvēka emocionālo pasauli – mazina stresu, uzlabo darba spējas, miegu, dziedina pat senas emocionālas un fiziskas traumas. Pieaugot pozitīvās enerģijas starojumam, slimības atkāpjas. Ārstniecības kursa laikā iekšējie bloki, kas aiztur enerģijas kustību organismā, atslābst un labvēlīgi ietekmē visa organisma darbību. Reiki terapija lieliski palīdz atveseļoties pēc operācijām, zāļu kūrēm, apstarošanām. Nereti Reiki masāžu izmanto cilvēki, kuriem tradicionālā medicīna vairs nepalīdz. Reiki atraisa cilvēka radošo potenciālu, palīdz atklāt un izpaust vēl neapjaustās spējas.