Aija Graudiņa

Oficiālā lapa
Ieteikt
 1

Zināšanām ir spēks (par mani)

Man patīk skaistums un skaistas lietas, tādēļ jau no apzinātas bērnības vēlējos darīt tādu darbu, kas rada skaistumu. Vienā vecā žurnālā ieraudzīju bildi ar skaistu pils dārzu, kur bija formēti koki kā dažādas figūras (tagad zinu, tos kokus (LV pārsvarā krūmi) sauca- bukši)


un domāju, ka arī gribu iemācīties tādus veidot, mamma teica, tad jāiet mācīties par daiļdārznieci :) , tas termins man nepatika, jo dārznieks jau nebija tik prestižs, kā tai laikā stilīgi skaitījās, ja gāja studēt, piem., juristus vai ekonomistus. Kad pēc vidusskolas bija jāizvēlas, ko studēt, avīzē (tai laikā internets vēl nebija) bija sludinājums, ka Bulduros uzņem ainavu dizainerus :) , un tāds nosaukums (daiļdārzniekam) jau patika arī man :) – dizainers, nevis dārznieks :) , tādēļ pēc

  • Liepājas 1. vdsk. absolvēšanas, savas teorētiskās zināšanas (ar diplomiem un apliecībām) esmu apguvusi
  • Bulduru dārzkopības vidusskolā (specialitāte- ainavu dizains, parka dārznieks), ar turpinājumu
  • Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Lauksaimniecības fakultātē (LF) - bakalaurs- agronome
  • LLU Ekonomikas fakultātē (EF)-  maģistrs- ekonomiste
  • Ērgļu arodvidusskolā- specialitāte- arboriste- kokkope.

Zināšanas joprojām tiek uzkrātas un atjaunotas nepārtrauktā procesā, daudzos un dažādos kvalifikācijas celšanas kursos (iegūstot dažādus sertifikātus un apliecības),lasot jaunāko,periodiski iznākušo nozares literatūru, kā arī sekojot līdzi notikumiem interneta dzīlēs. 

Uzsākot jaunu, nestandarta, savā specialitātē, darījuma veikšanu, jo joma ir ļoti plaša, sekoju līdzi aktuālākam tai jomā, kā arī esošām likumdošanas normām un izmaiņām, jo laiks iet, viss mainās, kas derēja vakar, šodien vairs var nebūt aktuāls.

Vairāk kā padsmit gadu laikā, ļoti nozīmīgu pieredzi esmu guvusi praktiskā darbā dažādos ar augkopības un kokkopības nozari saistītos uzņēmumos gan Latvijā, gan Eiropā (Nīderlande, Dānija), kā praktiskā darba darītāja, gan kā speciāliste. (Paldies to uzņēmuma vadītājiem par doto iespēju un zināšanām). Lai arī esmu strādājusi kā darba ņēmējs dažādos uzņēmumos, mans sapnis vienmēr ir bijis- savs uzņēmums ainavu, dārzu dizainā- kas rada skaistumu. Sapnis piepildījās:) , tagad man tāds ir- http://www.draugiem.lv/antipa/pages/43497

Papildus tiešiem pienākumiem pie darba devējiem jau no 2005. gada arī sniedzu konsultācijas apstādījuma projektēšanā un ierīkošanā kā pašnodarbinātā persona gan privātpersonām, gan pašvaldību iestādēm.