Biedrība ''Alisbetas sirds''

Oficiālā lapa
Ieteikt
 15

Projekts ‘’Vecāku sirds iepriecinājumam’’

Šī brīža situācija valstī, tautā ir samērā saspringta- cilvēki daudz strādā, lai nopelnītu iztiku, parūpētos par savu ģimeni, daudzi strādā vairākos darbos, pārtiek no minimāliem līdzekļiem. Ģimenēs pēc bērna zaudējuma īpašu spriedzi uzliek laika trūkums, lai sērotu, vai kaut nedaudz pievērstu uzmanību sev- ir jāsavācas, jāturas ‘’grožos’’, jābūt stipram, jāatgriežas darbā, ‘’jānorij’’ savas sāpes un jāturpina dzīvot, jo kurš gan cits par mums parūpēsies, ja ne mēs paši.. Šajā darba steigā, centienos izkulties no ‘’bēdu ielejas’’ , ģimenēm arvien mazāk paliek laika būt kopā.  Vecāki, mēģinot nesāpināt viens otru, mazāk runā par savām sāpēm, līdz ar to viņu attiecībās drīz vien var parādīties plaisa. Tāpat arī vientuļajiem vecākiem šis laiks ir jo īpaši smags.


Viens no svarīgākajiem aspektiem vecāku dziedināšanās procesā, ir tuvinieku un draugu atbalsts, taču arī tuvinieki un draugi sēro un, baidoties lieki sāpināt pašus vecākus, izvēlas izvairīties ar viņiem tikties un komunicēt.


Aktivitātes :


Mēs, biedrība ‘’Alisbetas sirds’’, vēlamies palīdzēt šīm ģimenēm un vecākiem, piedāvājot viņiem iespējas bezmaksas apmeklēt dažādus kultūras, sporta vai atpūtas pasākumus.


Līdz šim biedrība ir piedāvājusi vecākiem apmeklēt dažādas teātru izrādes, deju nodarbības(pārim un individuāli), džeza vakarus, sporta klubus, kino izrādes, koncertus, masāžas, zirgu izjādes, atmaksātu atpūtu viesu namā Siguldā, u.c.


Šī ir brīnišķīga iespēja vecākiem, gan vīram ar sievu, gan ar draugiem vai radiniekiem izrauties no ikdienas darba steigas un pievērst uzmanību gan sev, gan savstarpējām attiecībām, kuras bieži vien pēc traģiskā notikuma ir ļoti ievainotas. Šī ir iespēja no jauna gūt kopīgus piedzīvojumus, iespējams, atjaunojot kādas jau gandrīz izirušas attiecības.


Projekta gaita:


Līdz šim projektā ir iesaistījušās jau 20 ģimenes. Vecāki gan ar saviem partneriem, gan radiniekiem un draugiem ir apmeklējuši daudz un dažādus pasākumus. Pateicoties mūsu atbalstītājiem un labdariem, šis projekts ir kļuvis par ilgtermiņa projetu, tāpēc arī šajā, 2013. gadā turpinām to realizēt un  ierpriecināt mīļos biedrības eņģeļvecākus! 


‘’Man šis bija kā iemesls pašai saņemties un uzaicināt uz tikšanos draudzeni, ar kuru pēc bērniņa zaudēšanas bija gandrīz izirušas attiecības. Kopā apmeklējām teātri un sporta klubu. Beidzot, pēc ilga laika, saņēmos un pastāstīju savas iekšējās pārdomas un sāpes, par kurām ne ar vienu nebiju dalījusies, un tas man palīdzēja kaut kādā mērā atbrīvoties no rūgtuma, kas bija iekšā krājies. Liels paldies biedrībai ‘’Alisbetas sirds’’ par šo iespēju! ‘’


***



 "Paldies par dāvināto iespēju dejot pie pasaules klases meistariem! Deja sniedz iespēju tuvināties partnerim, atkal sajusties kā pārim un pārvarēt plaisu attiecībās."

***

Atsauksme par teātra apmeklējumu:


‘’Mums ļoti patika! Pirmais cēliens gan mazākajai meitai drusku apnika, bet otrais to atsvēra. Biju pārsteigta, ka vīrs jau kuro reizi ļoti atzinīgi izsakās par teātri, agrāk man ilgi viņš uz to bija jāpierunā. Vecākā meita, protams, sajūsmā, ka teātrī redzami arī Tv iepazītie aktieri. Kopumā varu teikt, ka koncerts, gaišs, jauks un iedvesmojošs - tieši tas, kas mums vajadzīgs! Paldies Jums liels par šo iespēju!’’

***


Atsauksme par projektu kopumā:


‘’"Alisbetassirds" ir kā  brāļu Ziemeļu dziesmas vārdi:



...Uzsniga sniedziņš balts


Balts, kā vissmalkākie milti


Uzsniga sniedziņš balts


Un zemei palika silti




Vienmēr uz pasaules kāds,


Kuram bez tevis ir auksti


Un pat aiz pasaules vēl


Vajaga siltu plaukstu.




Ja tevi nemīl neviens,


Tev taču ir ko mīlēt


Labajā nosprūst naids


Kā bulta ozola zīlē.




Paldies biedrībai "Alisbetassirds"  un tās dibinātājai Annijai Loginai par gādību, par sirdssiltumu, par mīlestību pret mums -Eņģeļvecākiem. Pateicoties tam, ka šai biedrībai ir daudz atbalsītāju, mēs varam saņemt pozitīvas emocijas aizejot uz kino vai teātri. Mēs varam atpūsties un baudīt dabas skaistumu un meža klusumu zirgu izjādes laikā. Vingrot un sportot dažādos sporta klubos. Savas domas, savu dzīvi un emocijas mēs varam uzticēt profesionālam psihologam. Ikdienas steigā, šajā krīzes laikā tam visam nebūtu nedz laika, nedz līdzekļu. Liels , liels paldies par visu.’’




Projekta partneri, atbalstītāji :



‘’Dance academy’’ deju studija


‘’Deju studija 7’’


‘’Hamlets’’ teātris


‘’Dirty Deal Teatro’’ teātris


‘’Ceļojumu eksperts’’ ceļojumu aģentūra


Dailes teātris


‘’Panna’’ izrāžu apvienība


Valmieras drāmas teātris


Latvijas Leļļu teātris


"Austrumu robeža" teātra klubs - restorāns


"RaCoco" teātris


"Domino" teātris


"Muzikālais teātris 7"


"Fontaine Royal Hotel" Liepājā


Atpūtas komplekss "Klidziņa"


Atpūtas komplekss "Juku dzirnavas"


"Reiņa trase" un viesnīca "Reinis"


Latvisks pirts rituāls "Līcīšos"


Masāžu studija "Sajūtu Rituāli"


Masāžu centrs "Samana"


Masāžu centrs "Ansuz Wellness"


Sporta klubs "City Fitness"


Armanda Lauku Jātnieku Klubs


"Yamaha" mūzikas skola


Arī Jūs varat palīdzēt, ziedojot eņģeļvecāku atbalstam!

Biedrība ''Alisbetas sirds''
Reģ. Nr. 40008195763
A/S Swedbank
LV15 HABA 055 103 346 9015