Galerija 11.08.2020
9 attēli • 11. aug 2020 18:01
Ja nezini, ko iesākt ar baklažānu, šī recepte ir kā gaisma tuneļa galā. Te būs gardais adžapsandali!
RECEPTE:
🍆sagrieziet 1kg vai 4-5 baklažānus uz pusēm un tad sašķēpelējiet šķēlītēs. Apkaisiet ar sāli un ļaujiet 30 minūtes sālim padarboties, lai baklažāns šķiras no sīvuma, tad noskalojiet un izžmiedziet lieko mitrumu no baklažāna. Tad baklažānus cep salīd...VairākJa nezini, ko iesākt ar baklažānu, šī recepte ir kā gaisma tuneļa galā. Te būs gardais adžapsandali!
RECEPTE:
🍆sagrieziet 1kg vai 4-5 baklažānus uz pusēm un tad sašķēpelējiet šķēlītēs. Apkaisiet ar sāli un ļaujiet 30 minūtes sālim padarboties, lai baklažāns šķiras no sīvuma, tad noskalojiet un izžmiedziet lieko mitrumu no baklažāna. Tad baklažānus cep salīdzinoši lielā eļļas daudzumā līdz tir mīksti, taču ne izjukušo, tad noņem no pannas.
🍆Tad sagriež gabalos papriku un to apcep eļļā, taču tik tālu, lai nepārvēršas putrā, ņem nost no pannas.
🍆Sagriež smalkos gabaliņos sīpolus 200-300g un liek apcepties, dara to dažas minūtes un tad pievieno 0.5kg burkānu sagrieztus ganaliņos un sautē kopā ar sīpoliem kādas minūtes 20.
🍆Sakapā sauju kinzas, pētersīļu un tumšā bazilika.
🍆Saspiež ķiplokus vairākas daiviņas.
🍆Sagriež gavaliņos 700g tomātu bez mizas.
🍆Tad visu saliek pannā vai katlā, samaisa un sautē minūtes 15.
🍆Tad pievieno ķiploku pastu, iemaisa un mielojas tā kā to dara Gruzijā.