VILKI vīru kopa

Mājaslapa http://www.vilki.lv
Fani 1189
Žanri Traditional music
Ieteikt
 44

Īss ieskats Mazās Juglas kaujas 100. gadadienas atceres pasākumā, kas norisinājās 5. septembrī dabas parkā "Ogres Zilie kalni", kur katru gadu strēlnieku mantojumu caur dziesmām nododam jaunajām paaudzēm arī mēs. Ogrē šo pasākumu pirms 9 gadiem aizsāka , kad šeit pulcējās vien pāris simti skolēnu. Kāds apmeklējums un vēriens ir šim pasākumam šodien - skaties video. Ar video vēršam Jūsu uzmanību uz to, kā Latvijas valsts de facto izkarotājus godina Ogrē un Ikšķilē!
Par kaujām pie Mazās Juglas lasiet zemāk, kopas dalībnieka Andra Balcera ierakstā:
Pirms 100 gadiem – 1.-2. septembrim pie Mazās Juglas norisinājās vissmagākās Latviešu strēlnieku kaujas 1.Pasaules karā – 26 stundu laikā krita un bez vēsts pazuda 3500 strēlnieki.
Latviešu strēlnieku 2.brigāde izturēja vāciešu skaitlisko un tehnisko pārsvaru un atkāpās tikai pēc 12.armijas štāba pavēles saņemšanas. Tādejādi paglābjot no ielenkšanas un iznīcināšanas visu 12.armiju. Arī vācu pusē bija lieli zaudējumi. Par cīņu sīkstumu liecina tas, ka tuvcīņā tika izmantoti ne tikai durkļi un šauteņu laides, bet arī akmeņi un dūres. Īpaši pašaizliedzīgi cīnījās centrālajā iecirknī izvietotais 5.Zemgales pulks. Tas tika arī novērtēts – 642 5.Zemgales latviešu strēlnieku pulka strēlnieki un pulka komandieris pulkvedis Jukums Vācietis saņēma Sv.Jura krustus. Atvainojamies par kvalitāti, kadri filmēti ar telefonu.

iepriekšējā6. no 109nākamā

Mazās Juglas kaujai - 100

Ievietoja: VILKI vīru kopa 15. sep 2017 09:59

17 cilvēkiem patīk

Vairāk

Citas šī mūziķa galerijas