Delve

Mājaslapa http://nav
Fani 259
Žanri Folk
Ieteikt
 3

Vasaras vidū, trīs visgarākās dienas ir vasaras saulgriežu laiks. Viss, kas saistīts ar gaismu, šajā laikā ceļams īpašā godā. Dzeltens kā saule ir siera ritulis, sarkans kā jaunu ļaužu skurbās asinis ir alus ozola mučelē, maģiskā aplī kopā saliecas vainaga gali... Šie Saules gada svētki sākas ar sevis un savas mājas sakopšanu. Arī pati Saule, skaistā jaunava, vainagā rotājusies, brien ūdenī mazgāties un spoguļoties, pēc sava liktens un mīļotā lūkoties… Vasaras saulgrieži ir visstiprākais laiks ārstniecības zāļu lasīšanai un dziednieciskiem rituāliem.
Svarīgi ir tas, ka mēs paliekam gaismā, ka dedzinot uguņus uz zemes, uz ūdens un gaisā, tādejādi mēs atbaidām ļaunos garus; Jāņu naktī pilns gaiss ar raganām, vilkacēm un laumām - šajā maģiskajā laikā var notikt jebkura pārtapšana, gan uz labu, gan uz ļaunu.
Kas tad ir ar mītiem, ar noslēpumiem un ar kaisli apvītā Jāņu nakts? - Laiks, kurā ilgi uzkavēties nevar!
Jāņu kalns ir vieta, kurā mēs grezni saposušies, dziedādami uzkāpjam un iededzam spožu uguni, bet, kad rīta zeltainajā gaismā, tā izplēn un saritinās pelnos, kopā ar uzlecošo Sauli mēs ejam mazgāties rīta rasā, un tad, ar jaunu skubu, steidzam tālāk - vasaras darbus padarīt...;)

iepriekšējā8. no 49nākamā

Līgojam, līgojam... neguļam, neguļam!

Ievietoja: Delve 19. jūn 2019 11:30

1 cilvēkam patīk

Citas šī mūziķa galerijas