Mājas Viesis

Oficiālā lapa
Ieteikt
 17

Māksliniek, lūdzu, kūpinātu vistiņu!
Raksta autore Ilze Pētersone

Reizi mēnesī Mareks Dainis, kas plašāk pazīstams kā dīdžejs [Ex] da Bass, liek malā mūzikas "štelles" un ķeras pie kūpināšanas. Kovida pandēmijas laikā uzsāktais rūpals ar zīmolu "Daiņu Delikateses" kļuvis par mākslinieka un viņa mīļotās Rantas vaļasprieku, ar ko iepriecināt sevi un citus.

"Pandēmijas laikā man kā dīdžejam vairs nebija iespēju nodarboties ar savām lietām – spēlēt festivālos, klubos, ballītēs un citur –, jo izklaides industrijā viss bija apstājies, tāpēc sāku domāt, ko darīt," Mareks atceras laiku, kad daudzu profesiju ļaudīm, kuriem iztikas avots bija "nolikts uz pauzes", nācās meklēt citas peļņas iespējas. Lai mazāk tēriņu, Mareks no Rīgas dzīvokļa pārvācās uz dzimtas māju Cēsu pievārtē. Izvēle par nodarbošanos kritusi uz kūpināšanu, lai gan sajēgas par to nebija ne vienam, ne otram. Mareks kā makšķernieks prata tīrīt zivis, kūpinājumi abiem garšoja, un arī tirgū vistiņas vai zivis ar dūmu garšu allaž bijušas pieprasītas. Bagātīgais produktu klāsts licis padomāt, ar ko atšķirsies viņu ražojumi. Ranta, kurai patīkot izpausties radoši jebkurā dzīves jomā, rosinājusi izmantot marinādes ar pašu radītām, oriģinālām garšām. "Marināde ir pats kūpinājuma kodols, kas izdaiļo produktu un padara to piesātinātu," viņa spriež. Iecere izdevusies – vistas iepriekš sagatavojot četrās marinādēs, zivīm katrai sugai top sava, pavisam kopā sanāk ap desmit dažādu garšu produktu.

👉Visu rakstu lasiet žurnāla 23. maija numurā! #mājasviesis #latvijasmediji

iepriekšējā12. no 300nākamā

Bildes runā

Ievietoja: Mājas Viesis 3. jūn 12:32

4 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas