Evita Zeiļa

Pēdējo reizi manīta

28. jan 2023 16:45 no mobilās versijas

BIEZPIENA PLĀCENĪŠI (Krāsnī cepti)
Bērnībā šis bija vienīgais ēdiena par kuru sapņoju ikreiz, kad sagatavošanas klasītē bija jāiet uz brokastīm.
Patiesībā šausmīgi elementāri:

Sastāvdaļas:
500 gr biezpiens (vēlams graudains, pilnpiena)
2 olas
2 ēk cukurs
6 ēk milti
šķipsniņa sāls
kanēlis

Zemeņu mērcei
300 gr saldētas zemenes
1 ēk cukurs

Dara tā:
Biezpienu samīca ar dakšiņu vienmērīgā masā, pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa. Mīkla sanāk pabieza, - no tās veido pācenīšus, apvārta miltos un kārto uz plāts, kas izklāta ar cepempapīru. Cep cepeškrāsnī 200C apm 20-25 min.

Pa to laiku sagatavo zemeņu mērci - ogas atlaidina, un vēl puscietas saspaida ar karoti, pievieno cukuru un sablenderē.

Plācenīšus pasniedz karstus, ar aukstu zemeņu mērci.
Kaut gan arī otrā dienā auksti tie garšo tik pat labi:)


iepriekšējā12. no 119nākamā

RECEPTES

Ievietoja: Evita Zeiļa 30. dec 2012 16:11

471 cilvēkam patīk

Vairāk

Citas šī lietotāja galerijas