BIEZPIENA PLĀCENĪŠI (Krāsnī cepti)
Bērnībā šis bija vienīgais ēdiena par kuru sapņoju ikreiz, kad sagatavošanas klasītē bija jāiet uz brokastīm.
Patiesībā šausmīgi elementāri:
Sastāvdaļas:
500 gr biezpiens (vēlams graudains, pilnpiena)
2 olas
2 ēk cukurs
6 ēk milti
šķipsniņa sāls
kanēlis
Zemeņu mērcei
300 gr saldētas zemenes
1 ēk cukurs
Dara tā:
Biezpienu samīca ar dakšiņu vienmērīgā masā, pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa. Mīkla sanāk pabieza, - no tās veido pācenīšus, apvārta miltos un kārto uz plāts, kas izklāta ar cepempapīru. Cep cepeškrāsnī 200C apm 20-25 min.
Pa to laiku sagatavo zemeņu mērci - ogas atlaidina, un vēl puscietas saspaida ar karoti, pievieno cukuru un sablenderē.
Plācenīšus pasniedz karstus, ar aukstu zemeņu mērci.
Kaut gan arī otrā dienā auksti tie garšo tik pat labi
Bērnībā šis bija vienīgais ēdiena par kuru sapņoju ikreiz, kad sagatavošanas klasītē bija jāiet uz brokastīm.
Patiesībā šausmīgi elementāri:
Sastāvdaļas:
500 gr biezpiens (vēlams graudains, pilnpiena)
2 olas
2 ēk cukurs
6 ēk milti
šķipsniņa sāls
kanēlis
Zemeņu mērcei
300 gr saldētas zemenes
1 ēk cukurs
Dara tā:
Biezpienu samīca ar dakšiņu vienmērīgā masā, pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa. Mīkla sanāk pabieza, - no tās veido pācenīšus, apvārta miltos un kārto uz plāts, kas izklāta ar cepempapīru. Cep cepeškrāsnī 200C apm 20-25 min.
Pa to laiku sagatavo zemeņu mērci - ogas atlaidina, un vēl puscietas saspaida ar karoti, pievieno cukuru un sablenderē.
Plācenīšus pasniedz karstus, ar aukstu zemeņu mērci.
Kaut gan arī otrā dienā auksti tie garšo tik pat labi
← iepriekšējā | 12. no 119 | nākamā → |