MELLEŅU TARTE
Sastāvdaļas:
Pamatnei, jeb irdenajai smilšu mīklai vajadzēs:
250gr miltu
50gr cukura
1 ēk. vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
150gr gabaliņos sakapāta auksta sviesta
4 ēk. ledusūdens
Pildījumam vajadzēs:
150-200gr melleņu
2 olas
75gr cukura
200gr saldā krējuma
Vaniļas cukurs
Tortes veidne 28cm ar izņemamu apakšu.
Apcepšana: 10-15min 200C;
Sarecināšana: 5-10min 170C; Cepšana: 30min 170C
Dara tā:
Mīklai paredzētos milus uzber uz dēlīša vai galda un sakapā kopā ar sviestu u.c. pamatnes sastāvdaļām, ātri samīca gludu mīklu. Izveido apalu bumbu un uz 30min ieliek ledusskapī.
Sakarsē cepeškrāsni. Mīklu izveltnē nedaudz lielāku kā veidnes pamatne un ieklāj veidnē, izveidojot apm 3cm maliņas uz augšu. Pamatni vairākās vietās sadursta ar dakšiņu. Pie malām piespiež saņurcītu alumīnija follijas strēmeli, lai mīkla nesakrītas. Kūkas pamatni apcep un noņem folliju. Samazina temperatūru krāsnī.
Pagatavo pārlējumu: olas ar cukuru sakuļ, iemaisa krējumu. Trešdaļu maisījuma uzlej kūkas pamatnei un liek krāsnī lai sarec.
Tad klāj virsū ogas un vienmērīgā kārtā pārlej atlikušo krējuma maisījumu. (šādā veidā ogas nenorims un būs labi redzamas). Pārlējumam jāsarec vienmērīgi un pēc iespējas mazāk jānokrāsojas. (Ar asu nazi pārbauda vai pārlējums vidū sarecējis.
Kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē tad ar visu pamatni izceļ no veidnes un novieto uz restēm lai atdziest. Pasniedz pēc iespējas drīz!
Labu apetīti!
Sastāvdaļas:
Pamatnei, jeb irdenajai smilšu mīklai vajadzēs:
250gr miltu
50gr cukura
1 ēk. vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
150gr gabaliņos sakapāta auksta sviesta
4 ēk. ledusūdens
Pildījumam vajadzēs:
150-200gr melleņu
2 olas
75gr cukura
200gr saldā krējuma
Vaniļas cukurs
Tortes veidne 28cm ar izņemamu apakšu.
Apcepšana: 10-15min 200C;
Sarecināšana: 5-10min 170C; Cepšana: 30min 170C
Dara tā:
Mīklai paredzētos milus uzber uz dēlīša vai galda un sakapā kopā ar sviestu u.c. pamatnes sastāvdaļām, ātri samīca gludu mīklu. Izveido apalu bumbu un uz 30min ieliek ledusskapī.
Sakarsē cepeškrāsni. Mīklu izveltnē nedaudz lielāku kā veidnes pamatne un ieklāj veidnē, izveidojot apm 3cm maliņas uz augšu. Pamatni vairākās vietās sadursta ar dakšiņu. Pie malām piespiež saņurcītu alumīnija follijas strēmeli, lai mīkla nesakrītas. Kūkas pamatni apcep un noņem folliju. Samazina temperatūru krāsnī.
Pagatavo pārlējumu: olas ar cukuru sakuļ, iemaisa krējumu. Trešdaļu maisījuma uzlej kūkas pamatnei un liek krāsnī lai sarec.
Tad klāj virsū ogas un vienmērīgā kārtā pārlej atlikušo krējuma maisījumu. (šādā veidā ogas nenorims un būs labi redzamas). Pārlējumam jāsarec vienmērīgi un pēc iespējas mazāk jānokrāsojas. (Ar asu nazi pārbauda vai pārlējums vidū sarecējis.
Kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē tad ar visu pamatni izceļ no veidnes un novieto uz restēm lai atdziest. Pasniedz pēc iespējas drīz!
Labu apetīti!
← iepriekšējā | 13. no 119 | nākamā → |