Zālēdāja virtuve

Ieteikt
 2

---Kartupeļu salāti---

1kg jauno kartupeļu, sagriezti ripiņās
3 saujas sakapāta, svaiga koriandra
2 vidēji sīpoli, sagriezti gabaliņos
apt. puse glāzes sakapātu lociņu
1 ēdamkarote jūras sāls
5 ēdamkarotes olīveļļas
3 ēdamkarotes etiķa
2 ēdamkarotes pilngraudu sinepju
2 ēdamkarotes Spilvas gurķu-sinepju mērces
5 ēdamkarotes kaperu
marinēti šampinjoni (pēc personīgajiem ieskatiem)

Pagatavošana:

1. Ieberiet kartupeļus pannā, pievienojiet sāli, 1 ēdamkaroti etiķa, aplejiet ar ūdeni un vāriet uz lēnas uguns līdz kartupeļi kļūst mīksti. Kolīdz tie ir gatavi, nolejiet ūdeni (atstājot pusi glāzes priekš mērces) un nolieciet kartupeļus malā.
2. Bļodā ielejiet atstāto kartupeļu ūdeni, olīveļļu, 2 ēd. k. etiķa, sinepes, gurķu mērci un visu kārtīgi samaisiet līdz masa kļūst viendabīga.
3. Lielā katlā/bļodā samaisiet kartupeļus, mērci, koriandru, sīpolus, lociņus, šampinjonus kaperus. Pirms pasniegšanas vēlams ielikt ledusskapī, lai atdziest.

iepriekšējā3. no 40nākamā

Salāti

Ievietoja: Zālēdāja virtuve 24. feb 2014 21:54

1 cilvēkam patīk

Citas šīs lapas galerijas