---Paelja---
Sastāvdaļas:
250-300g rīsi (iesaku Tilda rīsus)
2 nelieli burkāni
250-300g šampinjonu
1 cukīnī
2 vidēja izmēra sīpoli
1 mazs ķiploks
1 bundža saldās kukurūzas
250g saldēto garo zaļo pupu (tām drošivien ir kāds specializēts nosaukums, kuru neatceros)
kajēnas pipari pēc garšas
pāris šķipsnas jūras sāls
2 ēdamkarotes kurkuma
glāze ūdens
2 dārzeņu buljona kubiņi
nedaudz saulespuķu vai olīveļļas
Pagatavošana:
1. Izvāra rīsus, nolej ūdenī un noliek tos malā.
2. Kamēr vārās rīsi, lielā pannā ielej nedaudz (2-3 ēdamkarotes) saulespuķu/olīveļļas, uzliek uz uguns. Sagriež sīpolus, cukīnī, sēnes, ķiploku, burkānus, ieber pannā, samaisa, uzliek vāku un cep uz mērenas uguns līdz visas sastāvdaļas ir mīkstas.
3. Kad dārzeņi ir gatavi, pievieno rīsus, glāzi ūdens, divus buljona kubiņus, kurkumu, sāli, piparus, visu labi samaisa, un bez vāka uz lēnas uguns "vāra", līdz ūdens ir iztvaikojis.
4. Pievieno kurukūzu, zaļās pupas, samaisa un vēl pacepj kādas 7-10 minūtes uz nelielas uguns.
Pasniedz ar citrona sulu un, ja ir vēlme, var pievienot klāt arī nedaudz tomātu mērces.
Sastāvdaļas:
250-300g rīsi (iesaku Tilda rīsus)
2 nelieli burkāni
250-300g šampinjonu
1 cukīnī
2 vidēja izmēra sīpoli
1 mazs ķiploks
1 bundža saldās kukurūzas
250g saldēto garo zaļo pupu (tām drošivien ir kāds specializēts nosaukums, kuru neatceros)
kajēnas pipari pēc garšas
pāris šķipsnas jūras sāls
2 ēdamkarotes kurkuma
glāze ūdens
2 dārzeņu buljona kubiņi
nedaudz saulespuķu vai olīveļļas
Pagatavošana:
1. Izvāra rīsus, nolej ūdenī un noliek tos malā.
2. Kamēr vārās rīsi, lielā pannā ielej nedaudz (2-3 ēdamkarotes) saulespuķu/olīveļļas, uzliek uz uguns. Sagriež sīpolus, cukīnī, sēnes, ķiploku, burkānus, ieber pannā, samaisa, uzliek vāku un cep uz mērenas uguns līdz visas sastāvdaļas ir mīkstas.
3. Kad dārzeņi ir gatavi, pievieno rīsus, glāzi ūdens, divus buljona kubiņus, kurkumu, sāli, piparus, visu labi samaisa, un bez vāka uz lēnas uguns "vāra", līdz ūdens ir iztvaikojis.
4. Pievieno kurukūzu, zaļās pupas, samaisa un vēl pacepj kādas 7-10 minūtes uz nelielas uguns.
Pasniedz ar citrona sulu un, ja ir vēlme, var pievienot klāt arī nedaudz tomātu mērces.
| ← iepriekšējā | 12. no 25 | nākamā → |
