Vairāk saules

Oficiālā lapa
Ieteikt
 9

Māris Jansons Jums piedāvā video norādījumus, lai veiksmīgi pagatavotu Īslandes dzidro ūdeņu pikšas fileju piparmētru kažokā ar tartar mērci.

Sastāvdaļas:

* 1 paciņa pikšas filejas
* 5 šķēles tostermaizes
* 3 daivas ķiploka
* 120 grami sviesta
* buntīte piparmētras
* buntīte pētersīļu
* zariņš timiāna
* sāls
* pipari

Tartar mērce

* 5 grami kaperi
* 2 marinēti gurķi
* 1 vistas ola
* 200 grami salātu majonēzes
* 1 ēdamkarote "Dijon" sinepes
* buntīte pētersīļu

Pagatavošana:

Pikšas fileju atkausējam un nedaudz apsālām. Lai sagatavotu kažociņu zivij, nepieciešams maizei nogriezt garoziņu, ievietot to virtuves kombainā kopā ar smalcinātiem ķiplokiem, piparmētras lapām, pētersīli, timiānu, sviestu un sāli pēc garšas. Tad to vieglītēm sablenderējam, lai nav pārāk smalka masa. Gatavo maizes masu klājam uz zivs. Tad zivi ar sagatavoto apvalciņu liekam cepeškrāsnī cepties 180 grādos un uz 10-15 min.

Tartar mērce:

Majonēzei pievienojam smalki grieztu cieti vārītu olu, salmiņos grieztu gurķi, olīvas, kaperus, un sinepes. To visu labi samaisām un pievienojam smalki sagrieztas pētersīļa lapas.

Labu apetīti!
Receptes tapušas sadarbībā ar sadzīves tehnikas ražotāju "Miele".

iepriekšējā18. no 57nākamā

Pikšas fileja piparmētru kažokā ar tartar mērci

Ievietoja: Vairāk saules 3. jan 2013 14:19

2 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas