Rahat lukum
1 attēls • 17. jan 2013 22:22
Sastāvdaļas
2 glāzes cukura
ūdens 2,5 glāzes
stērķele 2,5 glāzes
pūdercukurs
augu eļļa
(1 tējk. vanilīns.)
(mandeles vai lazdu rieksti.)
Pagatavošana: 90 min.
Vāra biezu cukura sīrupu(uz 2 glāzēm cukura ņem 1/2 glāzes ūdens),noņem putas.Kad sīrups gatavs, lēni ielej stērķeli(1/2 glāzes), samaisītu ar ūdeni (2 glāzes).Kad masa paliks caurspīdīga,to uzlej uz cepešpann...Vairāk
Sastāvdaļas
2 glāzes cukura
ūdens 2,5 glāzes
stērķele 2,5 glāzes
pūdercukurs
augu eļļa
(1 tējk. vanilīns.)
(mandeles vai lazdu rieksti.)
Pagatavošana: 90 min.
Vāra biezu cukura sīrupu(uz 2 glāzēm cukura ņem 1/2 glāzes ūdens),noņem putas.Kad sīrups gatavs, lēni ielej stērķeli(1/2 glāzes), samaisītu ar ūdeni (2 glāzes).Kad masa paliks caurspīdīga,to uzlej uz cepešpannas,kuru iepriekš sasmērē ar augu eļļu.Pagaida,kad atdziest. Pēc atdzišanas sagriež gabaliņos un pārber ar pūdercukuru.
Pie vēl neatdzisušas masas var pievienot riekstus,kā ari vanilīnu.