Kustība Laiks Tautai!

Oficiālā lapa
Ieteikt

Latvijas panākumiem bagātais ceļš uz pašiznīcināšanos

Tautas skaitīšanas pirmie rezultāti
31.maijs 2011 13:17
Tautas skaitītāji meklēs, kur palikuši vismaz 320 000 iedzīvotāju. Pašlaik apkopota informācija par 1,9 miljoniem iedzīvotāju, bet saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes mājas lapas datiem aprīlī Latvijā dzīvoja 2,221 miljons.
„Tautas skaitīšana šodien vēl tikai beidzas,” vaicāts par tik ievērojamu skaitļu  nesakritību, Kasjauns.lv teic Centrālās statistikas pārvaldes preses sekretārs Aldis Brokāns. „Pēc tam vēl turpināsies internetā, saskaitīti tiks visi, kas šeit dzīvo, mēs pārbaudīsim arī visus reģistrus.” Viens no skaidrojumiem, kur palikuši vairāk nekā 300 000 cilvēku, protams, ir emigrācija, ne jau visi aizbraucēji ir reģistrējušies Latvijas vēstniecībās, tātad it kā dzīvo šeit, bet reāli sen ir prom. 31. maijs ir pēdējā diena, kad pie iedzīvotājiem dodas tautas skaitītāji, bet no 1. jūnija līdz 10. jūnijam, izmantojot internetbankas kodus vai elektronisko parakstu, varēs aizpildīt tautas skaitīšanas anketu internetā mājaslapā ‘www.tautasskaitisana.lv’. Varēs arī ierasties tautas skaitīšanas reģionālajos centros. Savdabīgi, ka informācija jāsniedz par situāciju, kāda bijusi 2011. gada 1. martā. Proti, ja, piemēram, toreiz vēl izmantojāt sauso tualeti, bet nu esat izbūvējis mūsdienīgas labierīcības, anketā jāraksta par veco ķemertiņu. Iepriekšējā tautas skaitīšanā 2000. gadā saskaitīti 2,38 miljoni iedzīvotāju. Māris Puķītis
Tas nozīmē, ka Latvijas iedzīvotāju skaits sarucis par 20,2% 10 gadu laikā. Ja tā turpināsies, mums vairs nav atlicis ilgi, lai sasniegtu nosprausto pašiznīcināšanās mērķi. Urā! Ja mēs tādā pašā garā turpināsim, mēs varam sasniegt pusmiljona robežu jau pēc 60 gadiem. Vai nav brīnišķīgas izredzes. Bet ja vēl vairāk pacentīsimies, varam arī ātrāk. Viss atkarīgs no mums pašiem. Cik aktīvi mēs piedalīsimies mūsu Valsts mērķu īstenošanā vai arī piedāvāsim mūsu Valstij citus mērķus.