Jauns.lv

Oficiālā lapa
Ieteikt
 221

Želejas tornīši ar putukrējumu

Nepieciešams
Alojas želeja (es izvēlējos kivi, apelsīnu un zemeņu)
cepumi (aptuveni 7 Selgas cepumi)
ābolu sula (10 ēdamkarotes)
biezpiens (200 gramu)
saldais krējums (mazākais iepakojums)
cukurs (aptuveni 6 ēdamkarotes)

Želejas gatavošana
Tas šajā receptē ir visvienkāršākais – atbilstoši uz paciņas norādītajai attiecībai želejas pulveri aplej ar ūdeni, maisa, kamēr pulveris izkūst. Kad padziest, liek ledusskapī. Es traukus pārklāju ar pārtikas plēvi un liku želēt uz balkona līdz nākamajam vakaram.

Kārtiņa no cepumiem un ābolu sulas
Traukā saberž cepumus, pievieno ābolu sulu. Pagaida līdz cepumi samirkst, tad ar karoti cepumus samaisa viendabīgā masā.

Kārtiņa no biezpiena
Biezpienam pievieno pāris ēdamkarotes cukura un nedaudz saldā krējuma. Sablenderē viendabīgā masā. Ja ir vēlēšanās, var pievienot rozīnes.

Putukrējums garnēšanai
Atlikušajam saldajam krējumam pievieno cukuru. Puto, kamēr putukrējums gatavs.

Tornīšu gatavošana
Ar piparkūku formiņu palīdzību želejā izspiež dažādu kontūru gabaliņus. Starp divām dažādām želejām liek vai nu kārtiņu no cepumiem un ābolu sulas, vai kārtiņu biezpiena. Kārto uz šķīvja, izdekorē ar putukrējumu.

Padoms: kārtiņas starp želejām jāliek plānas, lai tornīši negāztos. Otrs variants – neizmantot piparkūku formiņas, bet ko lielāku, piemēram, glāzes vai kādas nelielas bļodiņas.

iepriekšējā16. no 293nākamā

BALSO PAR RECEPTI!

Ievietoja: Jauns.lv 6. dec 2013 17:26

118 cilvēkiem patīk

Vairāk

Citas šīs lapas galerijas