Izvadi savu oligarhu silti

Oficiālā lapa
Ieteikt
 945

Oligarhs sevī?

Es īsti nesaprotu, kas tieši ir domāts ar ideju "oligarhi sevī", bet nojaušu, ka tas varētu būt saistīts ar katra pilsoņa paša morālo attīrīšanos, lai varētu prasīt no valdības tādu pašu tīrību. 
Tādā gadījumā es aicinu izveidot apakš-akciju, kurā katrs akcijas dalībnieks izveic nelielu grēksūdzi: cik un kā pagrābās no valsts labumiem padomju laikā (protams, tie, kuri tajā laikā bija pagrābties spējīgā vecumā), un cik un kādus kukuļus vai cita veida pašlabumu veicinošus aktus katrs ir izveicis jau brīvās LV laikā. 

Piemēram: Es padomju laikā sīki patīrīju rūpnīcu VEF, tur strādājot praksē un ikdienas nozogot pa paciņai tranzistoru un citu detaļu, Tā rīkojās visi, tas bija normāli un, iespējams, daļēji  formēja mūsu apziņu atjaunotās brīvvalsts pirmajos gados. 
Vēlāk, mūslaikos, esmu vienu reizi devis kukuli ārstam, vienu reizi atpircies no policista ar žurnāla palīdzību un pāris reizes atbalstījis (vienkārši neiejaucoties) "blatu būšanu", kas, manuprāt, nav nekas cits kā oligarhu "pamatstruktūra" tikai primitīvā formā. 

Un ko ir sastrādājuši pārējie?