Gita virtuvē

Ieteikt
 17

Vaniļas pudiņa krēms.

sastāvdaļas:
3/8 l piena
1 vaniļas pāksts
1 kanēļa standziņa
80 g cukura
3-4 ēd.k. pārtikas cietes
rīvēta 1/2 citrona miziņa
1 olas dzeltenums
200 g putukrējums
20 g šokolādes

Pagatavošana:
Paņemiet 3 ēd.k. piena un noliecietmaliņā. Pārējo pienu ielejiet katliņā. Atveriet vaniļas pāksti, sēkliņas izkasiet un kopā ar pāksti ielieciet pienā. Pielieciet klāt kanēļa standziņu un visu lēnām karsējiet, līdz piens sāk vārīties. Kad uzvārās, katliņu noņemiet no pavarda.
Vaniļas pāksti un kanēļa standziņu izņemiet no piena. Ielieciet aukstajā pienā un samaisiet kopā ar pārtikas cieti, pievienojiet rīvēto citrona miziņu un visu iemaisiet karstajā pienā. Katliņu no jauna lieciet uz plīts maisot uzkarsējiet, līdz piens sāk vārīties, un atkal noņemiet no plīts. Olas dzeltenumu strauji iekuliet pudiņā. Atdzesējiet aukstā ūdens peldē, visu laiku atkal un atkal sakuliet. Brīdi pirms pasniegšanas galdā putukrējumu saputojiet stingrās putās un smalki sadrupinātu vai sarīvētu šokolādi. Putukrējumu un šokolādi iecilājiet viniļas krēmā.
Pasniedziet ar cepumiem.

iepriekšējā39. no 300nākamā

Saldo ēdienu izlase

Ievietoja: Gita virtuvē 13. feb 2013 20:44

530 cilvēkiem patīk

Vairāk

Citas šīs lapas galerijas