TOMĀTU ZUPA
Pārskatot internetā pieejamā tomātu zupas receptes, nonācu pie šādas savas versijas
Sastāvdaļas:
1 budžiņa tomāti savā sulā 800gr
100-150gr žāvēta cūkgaļas krūtiņa
1 seleriju kāts
1 paliels sīpols
1-2 ķiploka daiviņas
1/3 sarkanā paprika
3 ēk olīveļļa apcepšanai
sāls, pipari, baziliks
Piedevas:
zaļumi
50gr Brie siers
Lavašs
70gr Krievijas siers
Dara tā:
Nelielā katliņā uzkarsē eļļu, sīpolu sagriež kubiņos un apcep. Kamēr sīpols cepās, nelielos kubiņos sagriež papriku, seleriju kātu un gaļu, pievieno sīpolam, un arī apcep. Tomātus izņem no sulas, sagriež gabalos un liek katlā sautēties. Kad tomāti sāk vārīties, pievieno arī tomātu sulu, sāli, piparus un baziliku. Nomizo ķiploku un uz smalkas rīvītes sarīvē. Pusi no sarīvētā ķiploka pievieno zupai uzreiz, otru pusi īsi pirms noņemšanas no uguns, tādejādi zupa būs aromātiskāka.
Zupu pavāra 7-10 minūtes un noņem no uguns. Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem un sīkos gabaliņos sagrieztu Brie. Maizītes vietā var pasniegt krāsnī ceptu lavašu ar tikko manāmu siera pildījumu. Brie vietā var izmantot arī saldo krējumu, nedaudz ielejot zupā pirms pasniegšanas.
Kā pagatavot lavašu:
Sarīvē Krievijas sieru un pavisam plānā kārtiņā pārkaisa pār atlocītu lavašu. To saloka vairākās kārtās un liek uz 200C sakarsētā cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm cepties. Kad gatavs sagriež šķēlītēs un pie zupas pasniedz siltu.
Labu apetīti!
Pārskatot internetā pieejamā tomātu zupas receptes, nonācu pie šādas savas versijas
Sastāvdaļas:
1 budžiņa tomāti savā sulā 800gr
100-150gr žāvēta cūkgaļas krūtiņa
1 seleriju kāts
1 paliels sīpols
1-2 ķiploka daiviņas
1/3 sarkanā paprika
3 ēk olīveļļa apcepšanai
sāls, pipari, baziliks
Piedevas:
zaļumi
50gr Brie siers
Lavašs
70gr Krievijas siers
Dara tā:
Nelielā katliņā uzkarsē eļļu, sīpolu sagriež kubiņos un apcep. Kamēr sīpols cepās, nelielos kubiņos sagriež papriku, seleriju kātu un gaļu, pievieno sīpolam, un arī apcep. Tomātus izņem no sulas, sagriež gabalos un liek katlā sautēties. Kad tomāti sāk vārīties, pievieno arī tomātu sulu, sāli, piparus un baziliku. Nomizo ķiploku un uz smalkas rīvītes sarīvē. Pusi no sarīvētā ķiploka pievieno zupai uzreiz, otru pusi īsi pirms noņemšanas no uguns, tādejādi zupa būs aromātiskāka.
Zupu pavāra 7-10 minūtes un noņem no uguns. Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem un sīkos gabaliņos sagrieztu Brie. Maizītes vietā var pasniegt krāsnī ceptu lavašu ar tikko manāmu siera pildījumu. Brie vietā var izmantot arī saldo krējumu, nedaudz ielejot zupā pirms pasniegšanas.
Kā pagatavot lavašu:
Sarīvē Krievijas sieru un pavisam plānā kārtiņā pārkaisa pār atlocītu lavašu. To saloka vairākās kārtās un liek uz 200C sakarsētā cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm cepties. Kad gatavs sagriež šķēlītēs un pie zupas pasniedz siltu.
Labu apetīti!
1. no 119 | nākamā → |