Evita Zeiļa

Pēdējo reizi manīta

28. jan 2023 16:45 no mobilās versijas

CĒZARA SALĀTI

Šodien patiesā izbrīnā noskatījos kā cilvēki sestdienas vakarā stāv Hesburger garā rindā un pēc tam priecīgi stūķē iekšā absolūti neveselīgu pārtiku. Ģimenes kopā būšana pie vakariņu galda,... veselīgs un gards ēdiens ... šprakšķošs kamīns,... mājīgs siltums... arī tā ir bauda.

Un lūk burgeru alternatīva - pavisam elementāri, bet garšīgi salāti - divām porcijām būs vajadzīgs:
1gab Romiešu salātu galviņa
100gr žāvētas krūtiņas
1 liela vai divas mazākas vistas filejas
50 gr parmezāna tipa siers
2-3 šķēlītes baltmaizes
2 ēk sviests
sāls pipari, baziliks

Mērcītei:
Majonēze "Provansas"
2 ēk svaigi spiesta citrona sula

Dara tā:
Romiešu salātus noskalo un saplūkā nelielos gabaliņos, ko uzreiz kārto uz šķīvja. Baltmaizes šķēles sagriež apm 1x1 cm kubiciņos, un apkaisot ar sāli un baziliku sviestā apcep zeltaini brūnus un kraukšķīgus. Izber lēzenā bļodiņā atdzist. Pa to laiku garenās sloksnītēs sagriež krūtiņu, apcep mazliet kraukšķīgu un kārto uz salātiem. Vistas fileju sagriež nelielās strāmelītēs un apcep tajā pašā pannā un tauciņos, uzber sāli un garšvielas. Kamēr vista cepas, pagatavo mērcīiti. Var protams ņemt veikalā nopērkamo gatavo Cēzara salātu mērci, bet es sajaucu visvienkāršāko Provansas majonēzi ar svaigi spiestu citrona sulu. Tādejādi mērcīte ir skābena, bet krēmīga. Kad vista gatava, to siltu kārto uz salātiem, pārkaisa ar grauzdiņiem un pārlaista ar pagatavoto mērcīti. Visam pa virsu uzrīvē parmezāna vai kādu cieto sieru. (Es parasti izmantoju Limbažu piena Monterigo)

Labu apetīti!

iepriekšējā2. no 119nākamā

RECEPTES

Ievietoja: Evita Zeiļa 24. nov 2012 23:36

779 cilvēkiem patīk

Vairāk

Citas šī lietotāja galerijas