ELVI veikali

Oficiālā lapa
Ieteikt
 150

Kā Tu gatavo bietes?! Izmēģini kaut ko jaunu un nogaršo krāsnī ceptas pildītas bietes ar valriekstiem!

Gatavošanas laiks: 30 minūtes, cepšanai 10 minūtes

Tev nepieciešams:
4 vidēja lieluma vārītas vai krāsnī ceptas bietes,
1/2 fenheļa galviņa vai 2 seleriju kāti,
1 citrona sula,
100 g lobītu valriekstu,
1 sarkanais sīpols, olīveļļa,
1 ēd.k. cukura, sāls.

Pasniegšanai:
rudzu maizes grauzdiņi,
skābais krējums.

1. Bietes nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Nedaudz nogriež arī apakšu, lai bietes „negāzelētos”.
2. Biešu pusītēm ar asu mazo nazīti izgrebj vidu tā, lai veidotos „trauciņš”, atstājot gar malām aptuveni ½ cm plānu maliņu. Tas nekas, ja biete grebjot ieplīst. Izgrebtos biešu vidus sasmalcina un sajauc ar citrona sulu.
3. Pildījumam sasmalcina fenheļa sakni un apcep sakarsētā eļļā.
4. Pievieno sasmalcinātu sīpolu, turpina cept, tad pievieno bietes, piespiež citrona sulu, pieber sāli un cukuru. Maisot cep, līdz pannā nav šķidruma. Pievieno drupinātus valriekstu.
5. Kad bietes ir karamelizējušās, sapilda biešu pusītēs.
6. Liek krāsnī cepties 200 C uz 10 minūtēm.

Labu apetīti! 😋

#parsavējiem #savējoreceptes #ELVIrecepte #recepte #bietes

iepriekšējā9. no 299nākamā

Bildes runā

Ievietoja: ELVI veikali 25. aug 2021 08:31

1 cilvēkam patīk

Citas šīs lapas galerijas