Elektrum

Oficiālā lapa
Ieteikt
 34

Energoefektivitāte

Energoefektivitāte ir energoresursu lietderīga izmantošana. Ar energoefektīviem risinājumiem iespējams samazināt energoresursu patēriņu, saglabājot dzīves komfortu vai to pat uzlabojot.

Diemžēl nereti elektroierīces izvēlamies nepārdomāti, savukārt par to efektīvu un racionālu lietošanu aizdomājas tikai retais. Taču ikviens no mums spēj radīt pozitīvas pārmaiņas, un reizēm tam vajag pavisam nedaudz. Piemēram, izejot no istabas, atcerēties izslēgt gaismu vai, gatavojot maltīti, regulēt plīts temperatūru, vai arī – no rītiem, tīrot zobus, ūdeni no krāna tecināt tikai brīžos, kad tas patiešām nepieciešams.

Pilnveidojot energoresursu lietošanas paradumus, elektroenerģijas patēriņu ir iespējams samazināt vismaz par 10 %.
Ar savu rīcību un ikdienas paradumiem mēs katrs varam ietekmēt gan savas ģimenes finanšu resursu lietderīgu izmantojumu, gan arī mūsu visu kopīgo vides resursu saprātīgu izmantošanu un aizsardzību.

Aicinām iepazīties ar energoefektivitātes padomiem, kas draudzīgi gan dabai, gan arī maciņam elektrum.lv/energoefektivitate

Kopš 1997. gada Elektrum Energoefektivitātes centrs veido sabiedrībā izpratni par energoefektīvām un videi draudzīgām elektroenerģijas lietotāju iemaņām.

Elektrum Energoefektivitātes centra speciālisti sniedz konsultācijas un ieteikumus par
  • spuldžu izvēles kritērijiem,
  • telpu apsildes risinājumiem,
  • sadzīves elektroierīču efektīvu lietošanu,
  • jaunākajām elektroierīcēm un to izvēles parametriem,
  • garantēto un nepārtraukto elektroapgādi,
  • zibensaizsardzību un pārsprieguma aizsardzību,
  • elektrotransportu un tā uzlādes iespējām,
  • atjaunīgo energoresursu izmantošanu.
Ikviens ir aicināts bez maksas apmeklēt Elektrum Energoefektivitātes centra rīkotos pasākumus un izglītojošos seminārus, piedalīties ekskursijās, kā arī individuāli konsultēties ar centra speciālistiem par energoresursu efektīvu izmantošanu sadzīvē un uzņēmējdarbībā. Apskatei ir pieejamas dažādu nozaru sadarbības partneru ekspozīcijas un daudzveidīgas ierīces.

Pie Elektrum Energoefektivitātes centra, Jomas ielā 4, Jūrmalā, ikvienam ir iespēja bez maksas uzlādēt elektrotransportu, tādējādi sekmējot videi draudzīgu pārvietošanos.

Sāc ar virtuālu pastaigu, iepazīstot Elektrum Energoefektivitātes centra piedāvājumu: http://ej.uz/energoefektivitaate