Recepte. Šokolādes Fadžs.
2 attēli • 24. jan 2023 19:20
Šokolādes Fadžs.
Sastāvdaļas: 180 g Selgas cepumu 210 g saldkrējuma sviesta 150 g salītu zemesriekstu 397 g (bundžiņa) iebiezināta piena ar cukuru 250 g brūnā cukura 100 g piena šokolādes
Gatavošana: Tev būs vajadzīga četrstūraina veidne, apsmērē to ar sviestu un liec virsū cepamo papīru (tas vajadzīgs, lai beigās vieglāk būtu izņemt ārā fadžu un sagriezt). Sāc ar pamatnes izveidošanu. Ņem 180...VairākŠokolādes Fadžs.
Sastāvdaļas: 180 g Selgas cepumu 210 g saldkrējuma sviesta 150 g salītu zemesriekstu 397 g (bundžiņa) iebiezināta piena ar cukuru 250 g brūnā cukura 100 g piena šokolādes
Gatavošana: Tev būs vajadzīga četrstūraina veidne, apsmērē to ar sviestu un liec virsū cepamo papīru (tas vajadzīgs, lai beigās vieglāk būtu izņemt ārā fadžu un sagriezt). Sāc ar pamatnes izveidošanu. Ņem 180 g Selgas cepumu un 90 g saldkrējuma sviesta. Cepumus sasmalcini kārtīgi un tad pievieno izkausētu sviestu, sajauc līdz viendabīgai masai, liec traukā un iekšā ledusskapī.Tagad ņem aptuveni 100 - 150 g zemesriekstu, sasmalcini līdz vēlamajai konsistencei (man patīk, kad 50% paliek veseli).Katliņā pievieno 397 g kondensētā piena (bundžiņu), 250 g brūnā cukura un 120 g sviesta, vāri uz vidējas uguns līdz cukurs un sviests ir izkusis. Tagad pievieno 100 g piena šokolādes. Maisi nepārtraukti, aptuveni 20 minūtes. Kad maisījums jau gandrīz ir gatavs, pievieno sālītus zemesriekstus. Kad maisījums ir ieguvis krēmīgu, mazliet biezu tekstūru, ņem nost no uguns un ļauj atdzist 3 minūtes.Pildi sagatavotajā veidnē un liec ledusskapī uz vismaz 2h 30 min. Jo ilgāk, jo labāk.
http://www.druskuapstajies.lv