Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Augusts, 2013

Zaķīša receptes 20

Aigars Jansons ir profesionāls fotogrāfs, sadarbojies ar lielākajām pasaules ziņu aģentūrām - E.P.A., Associated Press, France Press un citām, piedalījies neskaitāmās izstādēs, saņēmis balvas, atzinības un goda rakstus. 

Draugiem.lv viņš izmanto, lai piesaistītu klientus – šobrīd viņš darbojas kā pasākumu un kāzu fotogrāfs, pie reizes ļaujoties saviem hobijiem – kulinārijai un copei.

Ko Zaķītis dara draugiem.lv?

Draugos var atrast informāciju par Tevi interesējošu cilvēku

Par savu pieredzi draugiem.lv Aigars stāsta: ” Draugiem.lv es publicēju savas fotogrāfijas, kādreiz uzrauju zolīti, taču ne ilgi, 10-15 minūtes dienā. Agrāk izslimoju „fermas slimību”, taču kļuva žēl tā laika, kuru pavadīju spēlējot. Pa to laiku labāk palasu kādu grāmatu, vai interesantu informāciju internetā. Šobrīd obligāts pasākums katru dienu ir Fikss, tas neaizņem daudz laika. Draugiem.lv atgādina par draugu jubilejām - tas ir forši, atver un paskaties, kam šodien, kam šomēnes dzimšanas vai vārda diena un vari cilvēku apsveikt. Draugos var atrast informāciju par Tevi interesējošu cilvēku. Lielisks informācijas avots ir galerijas – tajās uzzinu, kad parādās pirmie murķeļi, gailenes, citas sēnes, kādu zivi kas kur ir noķēris, kur ceļojis...”

Aigara recepšu lapa saucās – Zaķīša receptes. Arī profilā pie iesaukas norādīts – Zaķītis. „Tā iesauka man jau kādus 20 gadus, kopš strādāju aģentūrā A.F.I. Kāds kolēģis reiz tā nosauca un pielipa, drīz mani par Zaķīti sauca visi fotogrāfi, bet vēlāk pat Saeimā deputāti satiekot sauca – sveiks, Zaķīt!” smejas fotogrāfs.

Kāzas un receptes

Fotogrāfa Aigara Jansona lapai ir vairāk kā 600 sekotāju. Tajā viņš publicē fotogrāfijas, jaunumus par izstādēm un meklē modeļus foto sesijām. „Publicēšanās portālā dod klientus – jo vairāk par Tevi ir informācijas, jo vairāk tevi atrod un jo labāk sokas bizness. Iespējas ir jāizmanto,” prāto Jansons.

Pirms pāris mēnešiem draugu skubināts Aigars izveidoja lapu, kurā publicē savas receptes, kas ietērptas „gardos” fotoattēlos. „Pa virtuvi maisos jau kopš bērnības, patīk man tā štelle. Doma par recepšu lapu bija jau pirms vairākiem gadiem, bet toreiz nesanāca. Tagad kaut kāds klikšķis radās un izveidoju savu recepšu mājas lapu un arī lapu draugiem.lv. Taisot ēst, pie reizes fotografēju procesu, pēc tam pierakstu klāt recepti un publicēju.” 

Daži „konkurenti” vienkārši salasa receptes internetā un publicē visu pēc kārtas

Īsā laikā Zaķīša receptes ieguvušas jau gandrīz 2000 sekotāju. Populārākās receptes šobrīd ir ķirbju biezzupa ar kausētu sieru un siera salāti bez siera. Cilvēkiem receptes patīk – viņi labprāt dalās pieredzē, sūta ieteikumus un prasa padomus gan draugiem.lv, gan arī e-pastā. Aigars seko arī citu recepšu lapu aktivitātēm. Viņam nepatīk, ja „konkurenti” vienkārši salasa receptes internetā un publicē visu pēc kārtas. „Ir visādi „draugi”. Piemēram, „Superreceptes”  pārpublicē manas receptes ar visām bildēm! Kaut mazliet sirdsapziņai vajadzētu cilvēkiem būt,” smejas Aigars.

“Draugiem.lv ir forši. Viss atkarīgs, kā Tu tos izmanto – spēlēm, tenkām vai biznesam. Man tas ir līdzeklis saziņai un informācijas apmaiņai ar draugiem un sava biznesa reklamēšana. Es kā lietotājs esmu bizness Draugiem.lv, un Draugiem.lv man kā lietotājam arī ir bizness! Interesants kalambūrs sanāca,” nosmaida Zaķītis.

103 cilvēkiem patīk

Vairāk