Vaniļa, ko dēvē par garšvielu karalieni, arī skaitās ziemas garšviela, kaut gan tā tiek ļoti plaši lietota arī citos gadalaikos. Taču ziema ir olu punšu, svētku kūku un cepumu laiks, un šajos izstrādājumos bez vaniļas nekādi neiztikt, turklāt vaniļas mērce skaitās viens no vispopulārākajiem desertiem visu cauru gadu. Labas kvalitātes vaniļas pākstīm ir jābūt gludām, spīdīgām un elastīgām, savukārt vaniļas cukuram – ļoti aromātiskam, bez tādas kā ķīmiskas blakussmaržas. Viskvalitatīvākajā vaniļas cukurā ir saredzami mazi tumši punktiņi, kas liecina, ka tas patiešām ir īsts. Atšķirībā no kanēļa, vaniļa samazina apetīti, un speciālisti iesaka nēsāt līdzi paciņu ar vaniļas cukuru un brīžos, kad uzmācas nepārvarams izsalkums, to pasmaržot. Tas atturēs no pārēšanās.
← iepriekšējā | 17. no 186 | nākamā → |