Recepte - Brīnumgards ābolu pīrāgs
1 attēls • 18. feb 2014 09:12
Sastāvdaļas:
3 loksnes kārtainās mīklas,
5 glāzes plānās daiviņās sagrieztu ābolu,
½ glāze cukura,
3/4 tējk. kanēļa,
1/4 tējk. malta muskatrieksta.
Drupačām: ½ glāze sviesta, 3/4 glāzes miltu, 1/3 glāzes cukura, ½ tējk. kanēļa.
Pagatavošana:
1. Izņem no saldētavas kārtaino mīklu, atlaidina (vai pagatavo to );
2. Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež plānās daiviņās;
3. Pāri tiem pārkaisa cukuru, k...VairākSastāvdaļas:
3 loksnes kārtainās mīklas,
5 glāzes plānās daiviņās sagrieztu ābolu,
½ glāze cukura,
3/4 tējk. kanēļa,
1/4 tējk. malta muskatrieksta.
Drupačām: ½ glāze sviesta, 3/4 glāzes miltu, 1/3 glāzes cukura, ½ tējk. kanēļa.
Pagatavošana:
1. Izņem no saldētavas kārtaino mīklu, atlaidina (vai pagatavo to );
2. Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež plānās daiviņās;
3. Pāri tiem pārkaisa cukuru, kanēli un muskatriekstu, apviļā;
4. Pagatavo drumstalas – lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, kanēli un pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu. Drupina, līdz izveidojas palielas drumstalas;
5. Ar sviestu ieziež pannu apmēram 22 cm diametrā. Ieklāj pannā kārtaino mīklu;
6. Pāri mīklai pārber cukurotos ābolus, vienmērīgi izkārto un bagātīgi pārkaisa arī ar drumstalām;
7. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 C temperatūrā apmēram 40 minūtes, kamēr kūka kļūst viegli zeltaini brūna un pildījuma āboli – mīksti;
8. Ņam, ņam!
-