Biogrāfija

Sīkāka informācija: www.radiokoris.lv
Seko mums Twitter: @radiokoris

Latvijas Radio kori uzskata par vienu no Eiropas labākajiem profesionālajiem kamerkoriem. Koris gadā sniedz vidēji 60 koncertu Latvijā un ārzemēs un tā kvalitātes ir labi pazīstamas Eiropas koncertdzīves rīkotājiem - to pierāda regulāri aicinājumi uzstāties starptautiskos mūzikas forumos: Baltic Sea Festival, Klangspuren, La Musica, Ultima, Venēcijas biennāle un prestižās koncertzālēs, to skaitā Amsterdamas Concertgebouw un Musiekgebouw, Berlīnes Konzerthaus, Parīzes Elizejas lauku teātris u. c. Korim izveidojusies veiksmīga sadarbība ar tādiem izciliem mūziķiem kā Larss Ulriks Mortensens, Stīvens Leitons, Tenu Kaljuste, Džeimss Vuds.

Latvijas Radio kori var saukt par skaņu laboratoriju – koristi regulāri dažādo savu vokālo arsenālu, pievēršoties gan tradicionālās dziedāšanas noslēpumiem, gan ceturtdaļtoņu un virsskaņu dziedāšanas mākslai.

Latvijas Radio koris aktīvi popularizē Latvijas komponistu mūziku visā pasaulē. Kora veiktie Ērika Ešenvalda, Kristapa Pētersona un Mārtiņa Viļuma jaundarbu ieskaņojumi uzvarējuši UNESCO starptautiskajā komponistu konkursā ROSTRUM.

Dalībnieki

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam