Biogrāfija

Daugavpils Oranžais koris tika izveidots 2008.gada vasaras nogalē, lai piedalītos TV3 veidotajā šovā Koru Kari. Ata Auzāna vadībā trīs mēnešu garumā koris cītīgi strādāja, veidoja priekšnesumus un katru svētdienu dāvāja neaprakstāmu prieku sev un citiem.

Viss sākās ar dalībnieku atlasi, kad uz noklausīšanos Daugavpils „City Centrā” ieradās kupls skaits jauniešu. Atis ļoti uzmanīgi noklausījās visus atnākušos un izvēlējās 8 puišus un 8 meitenes – labākos no labākajiem. Izvēle krita uz jauniešiem, kuri katrs atsevišķi varētu būt solists, tāpēc priekšā stāvēja grūts uzdevums – visas šīs balsis saliedēt vienā veselā. Šis nenoliedzami bija komandas darbs – Atis, attiecīgi noteiktajai tēmai, meklēja un izvēlējās korim atbilstošu repertuāru, Artūrs Palkevičs strādāja pie dziesmu aranžējuma, Jānis Auzāns iestudēja katras dziesmas skatuvisko tēlu, Leonīds Tihonovs strādāja pie horeogrāfijas, Tatjana Basova pieslīpēja koristu vokālu, Sintija Beļusova parādīja koristiem kā jāskan katrai balsij kopdziesmās, Genādijs Ruseckis filmēja izveidoto priekšnesumu, lai koristi varētu paskatīties uz sevi no malas un izlabot pieļautās nepilnības. Korim mēģinājumi sākās trešdien septiņos vakarā un beidzās vienos vai divos naktī, un tā katru dienu līdz sestdienai. Viegli nebija, jo dažiem koristiem uz mēģinājumiem nācās mērot garo ceļu no Rīgas, Rēzeknes un pat Viļņas. Slodze bija ļoti liela, bet grūtības vieno. Koristi centās, viens otru atbalstīja, uzmundrināja un katru svētdienu emocionāli uzlādēti un ar mirdzošām acīm stājās skatītāju priekšā uz Koru Karu skatuves. Šova laikā ne vienu vien reiz Daugavpils Oranžais koris tika atzīts par visdraudzīgāko, visemocionālāko, visenerģētiskāko kori.

Koru Karu pirmā sezona ir noslēgusies. Neticami, bet fakts – Daugavpils Oranžais koris kļuvis par uzvarētājiem, balvā saņemot 15 000 eiro. Arī šova sponsori Vitel Life savu simpātiju balvu 2500 eiro piešķīra Daugavpils korim, turklāt portāla Draugiem.lv balsojumā 62 391 lietotājs Oranžo kori atzina par draudzīgāko kori.

Atis un Daugavpils koris pateicas saviem atbalstītājiem Daugavpilī, Latgalē un visā Latvijā. Koru Kari beigušies, bet Daugavpils Oranžais koris turpina pastāvēt. Uz tikšanos koncertturnejā pa Latviju!

Dalībnieki

Gunārs

Šefpavārs

olga

astrologa māsa, siikaa siikalja

Guntars

LIGHT MEN

Sintija

Kormeistare

Valdis

nelaidiet mani uz koncertiem, kļūstu nevaldāms mmm

Jānis

Kora menedžeris 29101600

Inta

apaļš kvadrāts

TOP dziesma

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam