Biogrāfija

Viņi satikās kādā lietainā rudens vakarā Rīgas Lietišķās mākslas muzeja kafejnīcā pie dažām šmaugām, pārdabiskām spējām apveltīta dzēriena glāzītēm. Skumjas asaras ritēja pār omulīgās kafejnīcas logu rūtīm un slapjais rudens vējš pa tukšajām ielām dzenāja kritušās lapas un pārstāstītas atmiņas … lēni rudens nāk! - tuvojās BILDES 91 – to laiku lielākais notikums populārās mūzikas dzīvē.

Nekas neliecināja par traģēdiju, kad viens no viņiem (ir zināms, ka iesākumā viņu bija vismaz trīs) pēc krietna klusuma brīža un kārtīga malka brīnišķā dzēriena piedāvāja dibināt ansambli, kam dzīves, dejas un mūzikas priekā būtu grūti atrast līdzinieku! Neviens neiebilda. Tā dzima estrādes ansamblis Rīgas Viļņi – tipisks Bilžu projekts, kas pašiem dalībniekiem par lielu pārsteigumu ir izrādījies ne tikai neticami ilgdzīvojošs, bet arī komerciāli veiksmīgs.

Teju 20 gadu laikā ansambļa sastāvs ir mainījies, tomēr, tā dzīvesprieks un sākotnējie ideāli ir nemainīgi. Varbūt tieši tāpēc, lai kur arī tas spēlētu - lielu firmu korporatīvajās ballēs, sporta spēlēs, klubos vai mājas ballītēs, visur un vienmēr tiek uzņemts ar prieku un atsaucību.

Bet iespējams, ka panākumu un garā mūža iemesls slēpjas melodiskajās dziesmās un atbrīvotajā ritmā vai arī atbilde meklējama tai klusuma mirklī pēc brīnišķā dzēriena tālajā
1991.gada rudens vakarā Lietišķās mākslas muzeja kafejnīcā.

Diskogrāfija:

DEJOSIM 2002
ES MĪLU JŪSU MEITU 2004
SAIMNIEKDĒLI 2010

Grupa ir piederīga comic rock žanram

Ansambļa menedžeris Juris Riekstiņš t. 26401397

Dalībnieki

Juris

Basists, vadītājs

Edgars

Bundzinieks

Andris

Solists & ģitārists

juris

Svētais. Solists & ģitārists

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam