Biogrāfija

Olga Rajecka dzimusi 1962. gada 7.janvārī, mācās Kaibalas pamatskolā, 1980. gadā absolvējusi Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumu, iegūstot kultūras pasākumu vadītājas diplomu.

Dziedāt sākusi agrā bērnībā, skolas gados aktīvi darbojas koros un dziedāšanas pulciņos, 15.gadu vecumā sāk dziedāt savā pirmajā grupā Lāčplēsis. 1978. gadā pāriet uz grupu Vitamīns, bet kopš 1980. gada dzied grupā Eolika, tās vokālā kvarteta - Olga, Ilona, Viktors, Dainis - leģendārajā sastāvā. 1984. gadā iznāk Eolikas pirmais albums, latviešu ABBA apceļo bijušo PSRS un vairākas sociālistiskās valstis, gūstot fantastiskus panākumus.

1986. gadā Rajecka pāriet dziedāt uz Imanta Kalniņa grupu Turaidas roze, kur duetā ar Uģi Rozi iekaro arī publikas nopietnākās daļas simpātijas. Pēc Turaidas Rozes no 1988. līdz 1989. gadam Olga darbu turpina grupā Jumis, bet 1990. gadā iesaistās projektā Dāmu Pops, kurš savu renesansi pēc spožās debijas piedzīvo tikai 2000. gadā.

Deviņdesmito pirmā puse Olgai Rajeckai paiet, piedaloties ļoti daudzos festivālos ārpus Latvijas - no Sopotas līdz Vidusāzijas balsīm, ieskaitot daudzus Eiropas festivālus, konkursus un šovus (izņemot Eirovīziju), piemēram, Austrijā, Rumānijā, Turcijā un citur.

No 1990. līdz 1994. gadam Olga Rajecka dzied Arņa Medņa vadītajā projektā Tango, seko sadarbība kā muzikālā, tā privātā jomā ar Aigaru Grāveru. Abi dibina ansambli Bāze 7, kur dzied arī Raimonds Macats un Jolanta Gulbe. Paralēli kopš 1995. gada Olga dibina Olgas disenītes - krāšņus, muzikālus pasākumus, piedaloties Latvijas jaunajiem talantiem - dziedātājiem un dejotājiem. Te lieti noder Rajeckas profesionālās masu pasākumu režisores zinības. 1998. gadā izdota Olgas labāko dziesmu izlase, gadu pirms tam kopā ar Grāveru veidotais bērnu dziesmu albums Jā un nē.

2000. gadā Olga piedalās Grāvera projektā Rama Dance, kā arī Dāmu Popa albumā Par rozēm. 2002. gada aprīlī klajā nāk Rajeckas soloalbums Vakar. Šodien. Rīt.. Tajā lielākoties skan Valda Atāla dziesmas, kuras producējis Gints Stankevičs, arī pāris paša Stankeviča kompozīciju, izdevējs BRG.

Dalībnieki

Lienīte Purmalniece

administratore

Juris

Producents

Sandis

Info par koncertiem - 29131458

TOP dziesma

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam