Biogrāfija

Grupas mājas lapas adrese ir: www.cs.carsrent.lv
Grupas dibinātājs ir ģitāras, steel-guitar, bandžo spēlētājs un dziedātājs Jānis Osis seniors. Viņš visu laiku ir centies spēlēt un popularizēt country stila mūziku. Jau 1970. gadā viņš ar savu grupu no Baldones piedalījās Bauskas rajona Orķestru Biroja tarifikācijas skatē izpildot tikai Džona Fogertija ( CCR ) dziesmas. Tajos laikos varas iestādes centās nepieļaut ārzemju mūzikas spēlēšanu, jo vis kas nāca no rietumu kultūras skaitījās slikts un vērsts pret PSRS ideoloģiju. Tāpēc vienkāršākais veids kā gūt atzinību PSRS laikos mūziķiem bija spēlēt Padomju autoru komponētu mūziku vai pievērsties tautu dziesmu apdarēm.
1971. gadā Jānis Osis sāk strādāt Bauskas Orķestru birojā par vadītāju un izveido country mūzikas grupu ar nosaukumu ”LAUKAKMEŅI”, jo patieso nosaukumu „COUNTRY STONES” protams nekur nedrīkstēja afišēt. Tajos tālajos 70`tajos gados grupas sastāvs bieži mainījās, jo spēlējot tikai country stila mūziku „uz augšu tikt nebija iespējams”. Tomēr tas bija ļoti labs un radošs laiks, jo grupā spēlēja tagad tādi vispār atzīti un slaveni ģitāras spēlētāji kā Edvīns Zariņš, Vīgants Murelis, Juris Ārents, Fēliks Šeidins, basa ģitāristi Aļģis Utiras, Māris Jesens, Valdis Ozols, Ilmārs Pumpurs, sitamos instrumentus spēlēja Elmārs Jirgensons, Valdis Šimiņš, Modris Broks, Dzintars Morozovs, Valērijs Tarasenko, piedodiet ja kāds ir piemirsts-dodiet ziņu... Tā 20 gadu laikā līdz PSRS sabrukumam grupa „LAUKAKMEŅI” ir apbraukājusi spēlējot visu Latviju.
!985. gadā Jānis Osis pievienojas rock&roll grupai „Arhīvs” kuras līderis ir dziedātājs leģendārais Pits Andersons, kurš arī visu mūžu konsekventi spēlē un dzied rock&roll un country. Grupa kļūst slavena 1986. gada „Liepājas Dzintarā”, kad maestro Raimonds Pauls pamet žūrijas galdu un pievienojas spēlēt klavieres grupas uzstāšanās laikā Pūt Vējiņu estrādē. Pēc tā grupa piedalās „Bildēs” un ļoti aktīvi 2 gadus koncertē ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Pēterburgā, Maskavā un citur PSRS.
1989.gada rudenī Harija Užāna vadībā Jānis Osis un Sandra Ozolīte aizbrauc uz ASV un trīs mēnešus ciemojas daudzos Amerikas latviešu centros kā arī tīrā amerikāņu sabiedrībā spēlējot latvisku un country stila mūziku ar lieliem panākumiem, jo viņi taču bija bez KGB „pavadoņiem” pirmie viesi no Gorbačova „perestrojkas zemes”. Jānis Osis brīvajos brīžos cenšas apmeklēt country klubus gūstot tik svarīgo, patieso informāciju par country mūziku tās dzimtenē.
1990. gadā pēc Amerikas iespaidiem Jānis Osis ar savu grupu, nu jau ar nosaukumu „COUNTRY STONES” dzīvā ierakstā mājas studijā ieskaņo melodijas bluegrass stilā: Budēļi, Arvien, arvien..., Mammiņ mīļo mammiņ, Upe nesa ozoliņu, Augu nakti pogo lakstīgalas, Take Me Back To Tulsa. Šie ieraksti ir ļoti veiksmīgi jo tiek pieņemti un atskaņoti gan Skandināvijas, gan Eiropas, gan Amerikas dažādos radio country kanālos. Pateicoties tiem grupa „COUNTRY STONES” tiek vairākas reizes uzaicināta spēlēt Vācijā, Minhenes country klubos „OKLAHOMA” un „RATLSNAKE SALOON”.
No 1992. gada Jānis Osis vairāk nodarbojas solo karjeru, ieraksta savā mājas studijā albumu ”Vakardien kad jauns biju es” un retāk spēlē ar savu grupu „Country Stones”.
1994. gadā grupā „Country Stones” sāk spēlēt akordeonu Jānis Osis juniors un basa ģitāru Ilmārs Pumpurs, grupa atkal aktīvi spēlē visā Latvijā. Ilmārs Pumpurs ar savu profesionālo dziedāt prasmi un latviešu tautas mūzikas izpratni un zināšanām dod jaunu impulsu grupas attīstībai un profesionālai varēšanai. Ilmārs Pumpurs ir instrumentālās kapelas „Dandari”vaditājs, ar to piedalījies neskaitāmos tautu mūzikas festivālos visā pasaulē, Amerikā, Skandināvijā, Eiropā un Āzijā.
1999. gadā beidzot arī Latvijā dzimst country mūzikas stila tradīcijas – Bauskas Kantri Muzikas Festivāls, kurā protams piedalās arī grupa „Country Stones”. Beidzot Latvijā lēnām sāk rasties izpratne par country mūzikas stilu un veselīga konkurence šā stila attīstībā. Grupa piedalās pirmos četrus gadus visos Bauskas Kantri Muzikas Festivālos gūstot iedvesmu un pieredzi no patiesi autentiskām ārzemju country grupām.

Dalībnieki

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam