Zemesriekstu mērces liellopa burgers 2 personām Sastāvdaļas: @mada_riga karamelizētie sīpoli 500g saldie kartupeļi Kūpināta paprikas garšviela Pētersīļi 300 g liellopu maltās gaļas 1 laims 2 tējkarotes sojas mērces 40g zemesriekstu sviests Salātlapas 1 burkāns 2 burgermaizītes Sāls, pipari, olīveļļa Gatavošana: 1. Uzsildi krāsni līdz 220 grādiem. Nomazgā saldos kartupeļus, sadali gareniskās, aptuveni 2cm slīpās daiviņās. Liec cepamajā pannā, pievieno olīveļļu, sāli, piparus, kūpinātu papriku, liec krāsnī uz aptuveni 25 minūtēm. 2. Sasmalcini pētersīļus, un rupji sagriez zemesriekstus. Liec malto gaļu bļodā, pievieno pētersīli, laima miziņu, riekstus, paprikas garšvielu, 1 tējkaroti sojas mērci, piparus. 3. Sajauc visu kopā, ar rokām izveido kotletītes. 4. Uz vidēji sakarsētas pannas liec kotletītes, cep atpuveni 5 minūtes no katras puses. Tad liec tās cepeškrāsnī uz 5 minūtēm, pēdējās 2 minūtēs pievieno burgera maizītes. 5. Sajauc zemesriekstu sviestu ar 1/2 laima sulas, 2 tējkarotēm ūdens, tējkaroti sojas mērces, pētersīļiem un mazliet laima miziņas. 6. Sagriez salātlapas 1 cm garās strēmelēs, sarīvē burkānu, sajauc tos kopā, pievieno olīveļļu, laima sulu, sāli, melnos piparus. 7. Uz burgeru maizītes smērē mērci, kārto salātus, kotletīti, karamelizētos sīpolus. Servē ar saldajiem kartupeļiem #receptes #gatavo #vakariņas #ēdiens #pusdienas #brīvdienas #ēdieni #blogs #svaigi #burgeri #burgers #liellopagaļa #svētki #ziema #riga
| ← iepriekšējā | 13. no 31 | nākamā → |
