Marokāņu stila - lēcu un turku zirņu zupa
2 attēli • 5. feb 2024 10:25
Marokāņu stila - lēcu un turku zirņu zupa
Sastāvdaļas: 1 sarkanais sīpols
240g turku zirņu
250g šampinjoni
2 brokoļu galviņas
Svaigi pētersīļi
1 smalki sagriezts tomāts
500ml dārzeņu buljona
2 ēdamkarotes tomātu mērces
50 g sarkanās lēcas
Tabasco mērce
1 ciabatta
Ķiploku sviests
Grieķu jogurts/krējums
Garšvielas:
1 tējkarote kumīna
1 tējkarote kūpinātas paprikas
2 tējkarotes garšvielu maisījuma...VairākMarokāņu stila - lēcu un turku zirņu zupa
Sastāvdaļas: 1 sarkanais sīpols
240g turku zirņu
250g šampinjoni
2 brokoļu galviņas
Svaigi pētersīļi
1 smalki sagriezts tomāts
500ml dārzeņu buljona
2 ēdamkarotes tomātu mērces
50 g sarkanās lēcas
Tabasco mērce
1 ciabatta
Ķiploku sviests
Grieķu jogurts/krējums
Garšvielas:
1 tējkarote kumīna
1 tējkarote kūpinātas paprikas
2 tējkarotes garšvielu maisījuma Ras El Hanout
Sāls, pipari
Gatavošana:
1. Sagriez sīpolu pusmēnestiņos, noskalo turku zirņus. Rupji sagriez pētersīļa lapiņas. Sagriez brokoļus.
2. Uzkarsē lielu mērces pannu, pievieno kumīnu, ras-el-hanout, kūpinātu papriku, sīpolu, 1/3 no koriandra lapiņām, brokoļus.
3. Pievieno tomātu pastu un 500ml buljona.
4. Pārgriez uz pusēm sēnes, apcep tās uz atsevišķas pannas, pievieno sāli, cep līdz zeltainas. Pievieno maisījumam.
5. Noskalo sarkanās lēcas, pievieno zupai kopā ar turku zirņiem. Pievieno pusi no atlikušajām pētersīļa lapiņām, vāri aptuveni 10 minūtes, līdz lēcas ir palikušas mīkstas. Pievieno sāli, piparus, tobasco mērci.
6. Cepeškrāsnī liec ciabattas maizītes, apslaki tās ar olīveļļu, pasniedz ar ķiploku sviestu.
7. Pasniedz zupu ar krējumu vai grieķu jogurtu, zaļumiem un ciabattu.
#ēdieni #Receptes #recepte #zupa
-

-
